Autoritatea locală lansează programul de finanţare nerambursabilă ”Centenar pentru toţi sesiunea 2017-2020”, conform unui comnicat de presă.
Persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice de drept privat pot depune, începând de joi, proiectele culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, anunţă Primăria sectorului 1.
Dosarele de participare se depun, în plic închis, la Registratura Primăriei sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta până pe 20 februarie 2018, ora 16,30, cu menţiunea „Proiect Program Centenar pentru Toţi – sesiunea 2017-2020”.
Acestea pot fi transmise şi prin poştă, în plic închis, cu confirmare de primire, până la aceeaşi dată limită.
Acordarea de finanţări nerambursabile de către Consiliul Local Sector 1 dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 se realizează pe bază de selecţie de oferte culturale din domeniile: cultură scrisă, artele spectacolului, educaţie, patrimoniu imaterial, arte plastice şi arte vizuale.
„Bugetul total alocat de Primăria sectorului 1 pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este de 13.500.000 de lei plus TVA pentru perioada 2018 – 2020 (câte 4.500.000 de lei/an). Valoarea maximă a finanţării acordate pentru o ofertă culturală este de 600.000 de lei plus TVA. Finanţarea se acordă numai în condiţiile existenţei unei surse de finanţare proprii sau atrase ale beneficiarului finanţării, în cuantum de cel puţin 10% din costul total al proiectului, cu excepţia celor care aplică în secţiunea ‘Susţinerea Debutului – încurajarea iniţiativelor persoanelor fizice sau persoanelor juridice de drept privat recent autorizate, respectiv înfiinţate, pentru a desfăşura activităţi culturale’, pentru care nu este necesară cota minimă de cofinanţare”, se arată, conform Agerpres, în comunicat.
După depunerea acestor proiecte va exista o selecţie a celor mai reprezentative, care va fi realizată de către o comisie formată dintr-un număr impar de membri şi care va funcţiona sub autoritatea Primăriei sectorului 1.
Această comisie va fi formată din reprezentanţi ai autorităţii finanţatoare şi din specialişti cu o vechime de minimum 3 ani de practică în domeniul pentru care se organizează sesiunea de finanţare. Specialiştii nu pot face parte din categoria personalului angajat prin contract individual de muncă încheiat cu autoritatea finanţatoare, iar numărul acestora trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanţilor autorităţii.
Formularul cererii de finanţare şi declaraţia pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-ul www.primariasector1.ro, Secţiunea Programe şi Proiecte, Subsecţiunea Centenar 2017 – 2020.
Citește și: EXCLUSIV/Mihai Mărgineanu, atacat de rude și acuzat de nepăsare. Scrisoare veninoasă de la verișoara Clara
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro