Deşi a fost declarată monumet istoric, clădirea a fost scoasă din lista imobilelor protejate, iar Primăria Sectorului 3 încearcă să-și mute sediul aici.
Zilele trecute, Curtea de Apel București a decis că imobilul care adăpostea Școala 80 de pe Calea Dudești să rămână monument istoric. În momentul de față, primăria condusă de Robert Negoiță desfășoară lucrări de supraînălțare al imobilului Școala 80, cu distrugerea elementelor interioare. Deși a fost parte în dosarul 5195/2/2014, Primăria Sectorului 3 continuă lucrarile, potrivit reprezentanților Asociația Salvați Bucureștiul. Lucrările de modernizare și consolidare a școlii 80 costa circa 3 milioane de euro, bani plătiți de Primăria sector 3. Imobilul a fost construit în anul 1867, iar până în 2002 a avut funcțiunea de școală.
O parte dintre cetățenii sectorului 3 se opun transformării acestei clădiri în sediu al Primăriei sector 3. ”Salvați Școala Bosoianu! Școala este pentru elevi, nu pentru politicieni!”, scriu cetățenii din grupul de inițiativă civică „Cetățean sector 3” pe Facebook.
 
 

Urmărește-ne pe Google News