”În Sectorul 4  se desfășoară un amplu program de investiții și amenajări ale spațiilor verzi aflate la limita sa teritorial administrativă, cu scopul asigurării unui mediu de viață sănătos pentru comunitate, pentru punerea în valoare a naturii și mediului înconjurător și crearea unui spațiu de recreere adecvat pentru cetățenii municipiului București”, se arată în expunerea de motive a Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță (FOTO), care stă la baza Hotărârii Consiliului privind transmiterea către CGMB a cererii de preluare a administrării Parcului Tineretului.

Conform documentului, care va fi supus aprobării Consiliului Local al Sectorului 4, primarul Daniel Băluță va fi împuternicit să efectueze, prin aparatul său de specialitate, toate operațiunile pentru demararea și derularea lucrărilor de amenajare a Parcului Tineretului.

”Parcul Tineretului se află lângă Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor aflate în administrarea Sectorului 4 și prin această trecere în administrarea Primăriei Sectorului 4 ar putea beneficia de o soluție unitară la nivelul programului de amenajări a spațiilor verzi ca și celelalte două zone verzi învecinate”, precizează edilul Daniel Băluță.

USR, însă, contestă acest proiect, printr-un comunicat postat pe Facebook, acuzâns interese ascunse ale primarului:

„Daniel Băluță, Primarul sectorului 4, are un plan ”beton” pentru Parcul Tineretului. Nu știm toate detaliile, însă știm cu siguranță că Daniel Băluță vrea ca parcul să treacă din administrarea Primăriei Capitalei în administrarea Primăriei Sectorului 4. Adică Sectorul cu cel mai mic buget să se ocupe de unul din cele mai mari parcuri din Capitală (al treilea ca suprafață mai precis). Evident, nu are nicio logică. Și unde nu e nicio logică, cel mai probabil, e un interes”, susține USR.

Parcul Tineretului are o suprafață de 83 de hectare, fiind una din cele mai mari zone verzi din București. Situat de-a lungul Bulevardului Dimitrie Cantemir, parcul oferă căi de acces dinspre Calea Șerban Vodă, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Tineretului.

Această zonă verde a fost prevazută în schiţa de sistematizare a Capitalei încă din 1935, dar realizarea lui a început în anul 1965 şi lucrările au durat până în 1974.

Recent, Primăria sectorului 4 anunțat că scoate la licitație mașinile abandonate pe domeniul public.


Citește și: Averile femeilor din Guvernul Dăncilă: case de vacanță, apartamente, terenuri, investiții, mașini și bijuterii


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News