„E un simbol în zona respectivă şi hai să vedem până la urmă cât va costa. E o decizie, urmează o licitaţie, presupun… Îmi cer scuze, chiar să ştiu toate statuile care se un în comună, municipii, oraşe. Cred că e exagerat un milion de euro dar să vedem ce reprezintă. Una e să spunem că e o simplă statuie, o fi ceva cu amenajarea parcului, împreună, de aceea nu vreau să mă exprim pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba. Dar, pentru o simplă statuie, e mult”, a afirmat Marcel Ciolacu întrebat despre costurile statuii de la Zalău, relatează News.ro.

Monumentul va avea 5,25 metri, fără soclu

Statuia lui Mihai Viteazul care va fi amplasată la Zalău va fi turnată în bronz şi va fi ampalsată în zona Scala din oraş. 

„Mihai Viteazul este în postura călare pe cal cu paloşul în mână în poziţie ridicată. Materialul din care se va realiza statuia este bronzul, iar statuia va avea o înălţime de aproximativ 5,25 metri de la cota superioară a soclului şi până la cota superioară a paloşului”, a transmis administraţia locală printr-un comunicat dat publicităţii vineri, 6 septembrie, în ziua în care a fost semnat contractul pentru realizarea monumentului.

FOTO Sălajul Liber

Urmărește-ne pe Google News