Autorii unui studiu de fezabilitate realizat în 2019 susțin că ideal ar fi ca primăria să cumpere 660 de camere video de mai multe tipuri și să le amplaseze la altitudini diferite.
Mai exact, este vorba despre:
- 214 camere speedom (care se rotesc automat) instalate pe blocuri, la etajele 6-7
- 87 de camere speedom de exterior, montate la înălțime medie la etajele 1-3 și 2-5
- 257 de camere fixe cu rezoluție mare, la nivelul etajelor 1-3, pe clădiri și stâlpi
- 102 camere fixe panoramice, cu vedere 180 de grade.
Acestea nu vor fi primele camere de supraveghere instalate în sectorul 6. Există deja multe altele, iar primăria va încerca să integreze în noul sistem cât mai mult dintre ele, scrie spotmedia.ro.
Camerele video, operaționale în 5 ani
Firmele interesate pot depune oferte până pe 13 iulie. Apoi, urmează o perioadă de analiză a ofertelor și desemnarea câștigătorului.
În 6 luni, se va face proiectarea sistemului și se vor obține avize.
În următorii 2 ani se va instala sistemul, se va testa și se va pune în funcțiune, iar în următorii 2 ani și jumătate se va continua lucrul la partea de comunicații și se va face mentenantă.
De ce sunt necesare noile camere video
Dintre noile camere de supraveghere, unele ar urma să fie amplasate în apropierea școlilor, iar altele vor monitoriza parcuri, piețe și alte locuri publice.
De asemenea, vor fi supravegheate zonele în care, potrivit Poliției Locale a Sectorului 6, se petrec cele mai multe infracțiuni. Printre ele, restaurante, parcări și parcuri, dar și centrul a 16 intersecții de străzi intens circulate din sector.
Totodată, Primăria Sectorului 6 a comunicat că intenționează să identifice eventuale accidente urmate de altercații, dar și mașini parcate ilegal.
Imaginile filmate de camerele video se înregistrează și pot fi stocate până la 30 de zile.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro