Deputaţii jurişti au adoptat un amendament, la propunerea PSD, la legea administraţiei publice locale care prevede ca primarii şi consilierii locali care au fost aleşi pe listele unei formaţiuni politice fondată prin fuziune sau alianţă să nu-şi mai piardă mandatul, în caz de demisie. Este o formă prin care aleşii locali PMP pot părăsi partidul şi totuşi să rămână în funcţie.

Amendamentul adoptat:

„pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă de competitor electoral a fost ales, cu excepţia partidelor politice care au fuzionat, situaţie în care devine independent”.

De atlfel, liberalii susţin că modificarea este o formă prin care traseismul este reglementat.

„Practic, este o nouă ordonanţă care permite traseismul şi care aduce beneficii ambilor foşti PD-işti, acum lideri de partid în altă parte. Traian Băsescu este fericit că rămâne cu aleşii locali, iar Liviu Dragnea e mulţumit că rămâne cu parlamentarii trimişi de prietenul Băsescu la nevoie pentru a o ţine în viaţă pe doamna Dăncilă”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Modificarea este însă la prima mână. Ea trebuie adoptată în plenul Camerei Deputaţilor, apoi la Senat, care este forul decizional în acest caz.

Traian Băsescu a anunţat că protocolul de fuziune cu UNPR va fi denunţat.

”Această fuziune începe să devină toxică pentru partid. În primul rând cei cu care am vrut să facem fuziunea pur şi simplu au sabotat o decizie în instanţe printr-un număr enorm de cereri de intervenţie la fiecare termene mai voiau cereri de intervenţie, deşi au votat în unanimitate fuziunea. În al doilea rând avem mulţi consilieri care n-au nicio treabă cu politica PMP-ului, ca să nu spun că avem şi parlamentari care stau aşa să vadă ei cum basculează la fel cum au şi venit la noi, în preajma alegerilor. Ca atare această fuziune începe să devină toxică pentru partid, şi eu o să vă propun să o ducem al congres, în vederea denunţării fuziunii”, a spus Traian Băsescu.

Fuziunea PMP-UNPR, anunțată în vara lui 2016, a fost contestată la tribunal de un fost lider UNPR, Marian Vasiliev și se află încă în proces de judecată.


Citeşte şi: Cât cere ANAF pe un Logan utilizat ca taxi. Are 320.000 de kilometri la bord și e scos la licitație


 
 

Urmărește-ne pe Google News