Vergil Chițac este de mai mult timp în război cu patronatele din tursim și, cu ocazia unei discuții privind adoptarea de noi taxe în oraș, a răbufnit.

„Mă uit și eu pe cifre și nu văd beneficiul pe care îl aduce turismul pentru constănțeni și vă spun și de ce. Eu constat an de an, vara, trebui să plătim cu două milioane de lei mai mult, trei luni de zile, gunoiul. Eu constat că IVG-urile, adică veniturile la stat, nu sunt mai multe, adică nu prea se creează așa locuri de muncă precum ați crede”, a declarat primarul.

„«Tourists, go home!»”

În continuare, Vergil Chițac a declarat că mulți dintre cetățenii din Constanța îi împărtășesc opinia, aglomerația fiind principala problemă pe timp de vară.

„Să știți că foarte mulți cetățeni ai Constanței sunt deranjați de turismul acesta. Ați văzut ce era și prin Europa astă vară – «Tourists, go home!» Așa că haideți să facem un turism civilizat, nu un turism care să aglomereze Constanța pentru că, iertați-mă, dar pe timp de vară ai senzația că nu poți trăi“, a acuzat edilul conform sursei citate.

Ce replică i-au dat reprezentanții ANAT

Până în prezent, singurii care i-au dat replica lui Vergil Chițac, primarul Constanței, sunt reprezentanții ANAT, asociația patronală a agențiilor de turism.

„Am citit cu stupefacție declarațiile efemerului primar al Constanței. Acum ne este clar tuturor de ce a scăzut și scade Mamaia, de ce plajele sunt așa cum sunt, de ce nu avem parcări, de ce spațiul verde nu e verde și de ce Năvodari a luat turiștii hotelurilor din Mamaia. Este rușinos și dramatic în același timp”, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT.

„Faptul că în plin sezon estival este nevoie de servicii sporite, cum ar fi gestionarea gunoaielor sau creșterea frecvenței transportului public, nu ar trebui privit ca o povară, ci ca o oportunitate de a moderniza și îmbunătăți infrastructura orașului, în beneficiul tuturor locuitorilor. Creșterea fluxului de turiști aduce, inevitabil, un consum sporit de resurse, dar și o creștere a veniturilor pe termen lung, atât pentru operatorii economici, cât și pentru administrațiile locale”, a explicat și purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu.

Urmărește-ne pe Google News