Edilul a declarat că „sunt multe persoane rămase fără locuinte”, iar „în grija noastră, ca să spunem aşa, sunt doar 11, Au au solicitat din partea primăriei, masă şi cazare”.
„Aşteptăm în această perioadă solicitări de ajutor de la dumnealor către Primăria Craiova şi către AJPIS. AJPIS-ul poate să dea câte 7.000 lei din Fondul de Rezervă al Guvernului. În cazul primăriei, urmează să stabilim ce se întâmplă împreună cu Consiliu Local, după ce vor fi evaluate pagubele”, a mai spus Olguța Vasilescu.
Din păcate, locuinţele acelor oameni sunt distruse complet. Nu s-au mai ales cu nimic, n-au mai găsit nimic. Am văzut şi eu proporţiile dezastrului, mi se pare incredibil.
Primărița Craiovei:
Sunt și două persoane care au nevoie şi de îngrijiri medicale, „nu din cauza incendiului, dar sunt persoane care au o vârstă înaintată. Sunt cazate la cămin. Condiţiile sunt foarte bune”.
Lia Olguţa Vasilescu a precizat că acele construcţii fuseseră autorizate din 2008: „Diin punct de vedere al legalităţii nu era nicio problemă. Dar înţeleg, din primele estimări care s-au făcut de către pompieri, că, de fapt, acolo este vorba de o candelă de la care a luat foc. Deci, ceva care se putea preveni de către proprietar, în niciun caz de către autorităţi”, a spus edilul, care a mai spus că hidranţii au funcţionat ieri la capacitate maximă, „în nici un caz mai mică, aşa cum s-a tot speculat în aceste zile”.
„În zona respectivă avem opt hidranţi, prinşi direct în conducta de alimentare a oraşului, conducta principală, deci nu aveau cum să nu funcţioneze”, a mai afirmat primarul Craiovei.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro