Conform Poliției Bușteni, pe 16 octombrie 2024, în jurul orei 17.00, în mod direct, o femeie a alertat autoritățile cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către un bărbat. Polițilștii au demarat verificările stabilind că între reclamantă, o femeie de 36 de ani, şi bărbatul de 58 de ani, care îndeplineşte o funcţie de autoritate publică, ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma unei neînţelegeri. 

„Ulterior, conflictul a degenerat, iar bărbatul ar fi lovit-o pe femeie în zona capului şi ar fi dat-o afară din biroul în care a avut loc conflictul”, informează, joi, Poliţia judeţeană Prahova.

Sursa citată menţionează că, în urma altercaţiei, femeia nu a suferit răni care să necesite îngrijiri medicale.

Poliţiştii i-au adus la cunoştinţă femeii că are dreptul de a solicita ordinul de protecţie, însă aceasta nu a solicitat emiterea unui ordin provizoriu de protecţie.

În acest caz, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Varianta edilului

Scandalul în urma căruia s-a ajuns la plângere penală a avut loc între primarul oraşului Buşteni, Mircea Corbu, şi directoarea societăţii Caraiman Comserv, societate comercială care aparţine Consiliului Local Buşteni şi care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor publice din oraş, inclusiv a domeniului schiabil al staţiunii.

Contactat telefonic, primarul Mircea Corbu neagă că ar fi fost violent cu femeia care l-a reclamat, susţinând că tot ce i se întâmplă are conotaţii politice.

Edilul a povestit că femeii i s-a solicitat să părăsească biroul pentru că sediul societăţii trebuie schimbat, fiind mutat la 80 de metri distanţă, pentru implementarea unui proiect care prevede montarea de camere de supraveghere.

„Poliţia comunitară era de faţă, au fost martori, au fost muncitori acolo. Am spus să părăsească incinta respectivă pentru că muncitorii stăteau cu şase monitoare de un metru douăzeci să le monteze. Oamenii stăteau la uş şi nu voia să elibereze camera să monteze acea aparatură. Ba din contră, am zis că doamna, care îmi e ca un copil, îmi dă şi vreuna”, spune edilul.

El spune că femeia a refuzat să respecte o hotărâre a Consiliului Local.

Mircea Corbu a precizat că a fost prieten cu tatăl femeii care acum l-a reclamat, spunând că el a adus-o în instituţie.

„Doamna respectivă mi-a mai făcut un dosar penal anul trecut. (…) I-am făcut plângere penală la Poliţie, pentru abuz în serviciu. Presiuni din astea, am mai avut. E totul politic. Am avut multe realizări aici”, spune edilul Mircea Corbu.

Urmărește-ne pe Google News