Poliţiştii prahoveni au fost sesizaţi pe 16 octombrie despre faptul că în staţiunea Buşteni, un bărbat de 58 de ani, care îndeplineşte o funcţie de autoritatea publică (primarul Mircea Corbu- n.r.), aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a agresat fizic şi verbal o femeie de 36 de ani, administrator al unei societăţi comerciale aflată în subordinea Consiliului Local.

În cadrul anchetei efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, faţa de Mircea Corbu a fost dispusă, la data de 24 octombrie, continuarea cercetărilor sub aspectul „săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, precum şi pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă”.

În urma probatoriului administrat, primarul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

„Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că aceste activităţi nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menţionează IPJ Prahova.

Edilul spune că totul este un „război politic”

Primarul staţiunii prahovene Buşteni, Mircea Corbu, este acuzat de către o femeie, administrator a unei societăţi comerciale din subordinea Consiliului Local Buşteni, că ar fi lovit-o.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că primarul s-ar fi prezentat în biroul acesteia, cerându-i să îl elibereze pe motiv că acolo va fi instalat sistemul de supraveghere video.

În momentul în care ea a refuzat, cerând să îi fie transmisă o informare cu termen de eliberare a spaţiului, între cei doi a izbucnit scandalul.

Ulterior conflictului, primarul Mircea Corbu a transmis presei un comunicat în care vorbea despre despre manipulare şi „acuzaţii false motivate politic”, arătând că agresiunea de orice fel este o faptă condamnabilă şi anunţând că va denunţa penal aceste calomnii.

Primarul spune că totul este, de fapt, un război politic, neagă acuzaţiile şi susţine că, la rândul său, a depus plângere împotriva angajatei care l-a reclamat.

Urmărește-ne pe Google News