A depus atunci petiții la mai multe instituții, a intrat în audiență la Guvern și la Ministerul Mediului. A fost primit cu căldură, cu strângeri de mâini și cu felicitări. Și răsplătit cu promisiuni pentru curajul lui.

Ministerul Mediului s-a angajat atunci să rezilieze contractul care le-a produs numai probleme oamenilor din Copșa Mică și le-a adus penalități de 700.000 de lei, în loc să primească apă potabilă în locuințe. Înainte de a intra în UE, Ministerul Mediului s-a angajat că va aloca bani pentru rețeaua de apă și canalizare și pentru stația de epurare, dar din 2009, nu a mai dat nici un ban. Proiectul a fost blocat, iar administrația locală a trebuit să plătească penalitățile.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

De asta s-a pornit Daniel Mihalache la drumul de 11 zile pe jos. La un an de atunci, problema localității sale e tot în coadă de pește. Așa că a decis să-și ia soarta în propriile mâini.

„Am hotărât noi, Consiliul Local, să închidem contractul. Dacă am acceptat noi finanțarea, noi o puteam și refuza. Asta am și făcut, am închis unilateral această convenție. Între timp, ea a expirat de drept și n-a mai produs efecte”, explică primarul.

Cum s-au lămurit cu autoritățile de la centru, au început demersurile pentru a obține fonduri europene.

„Ca să rezolvăm problema apei, depinde de operatorul regional apă-canal. Ei ne-au prins în masterplanul mare și acum fac aplicația pe fonduri europene ca să înceapă finanțarea. Super entuziastă aplicația asta, termenul era 2020 ca să terminăm, dar cred că ne prinde 2022”, explică Daniel Mihalache.

Totuși, drumul său spre București, pe jos, nu a fost în zadar. „Deși n-am rezolvat nimic pentru mine sau pentru oraș, cred că s-a pornit o mișcare”, mai spune primarul. El și-a continuat bunul obicei și în fiecare zi merge 5 – 10 kilometri pe jos, iar în concediu a făcut trekking prin Munții Apuseni.


Citește și: La 19 ani vrea să revoluționeze educația din România! Rareș Manolache, tânărul cu ambiții mari

 
 

Urmărește-ne pe Google News