Scandalul a escaladat, ducând la intervenția poliției și sancționarea primarului.

Conflictul a izbucnit când o delegație AUR, însoțită de un avocat, a solicitat clarificări secretarului Primăriei Mangalia referitor la propunerea de validare sau invalidare a mandatelor consilierilor AUR aleși recent. Situația a devenit rapid tensionată, necesitând intervenția forțelor de ordine.

Primarul vrea să invalideze mandatele consilierilor AUR

Scandalul a pornit după ce avocatul Nicolae Vlahu, membru AUR, a adresat o întrebare directă secretarului UAT, Andreea Ciocănel: „Am luat la cunoştinţă despre adresa pe care aţi înaintat-o dumneavoastră către instanţă cu privire la validarea/invalidarea consilierilor AUR. Dumneavoastră, ca funcţionat public, aveţi obligaţia de a formula o propunere: validare sau invalidare. Care a fost propunerea formulată de către dumneavoastră?”.

Răspunsul secretarului a indicat suspiciuni de fraudă electorală, lăsând decizia în mâinile instanței.

„Propunerea formulată în baza adreselor pe care le-am primit în legătură cu un dosar aflat pe rolul instanţei întrucât nu mă pot pronunţa asupra literei f, am lăsat la latitudinea instanţei aşa cum s-a întâmplat şi în ţară cu privire la alte cereri. Litera f presupue o fraudă electorală”, a explicat secretara UAT.

Escaladarea situației

Primarul Cristian Radu a intervenit, cerând membrilor AUR să părăsească clădirea și interzicând filmarea. Acesta a apelat la 112, solicitând intervenția Poliției Naționale.

În urma analizei situației, polițistul sosit la fața locului a decis să-l sancționeze pe primarul Radu pentru apelarea abuzivă la numărul de urgență 112.

Conform sursei citate, alegerile din 9 iunie au configurat noul Consiliu Local Mangalia astfel: opt consilieri PNL, cinci PSD, patru AUR și doi USR. Cristian Radu a fost reales primar al Mangaliei, reprezentând PNL.

Judecătoria Mangalia urmează să se pronunțe marți asupra validării sau invalidării mandatelor consilierilor locali AUR și USR. Această decizie este crucială pentru configurația finală a Consiliului Local și pentru funcționarea administrației locale în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News