„Experimentul din Barcelona a fost interesant. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8, pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de acest fel. Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European”, a explicat Boc, susținătorul ideei redeschiderii festivalurilor de muzică.
„Dacă autoritățile centrale sunt de acord, susțin să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a completat Boc.
Noi ne oferim să testăm o asemenea modalitate pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară după aceea pentru întreaga țară.
Emil Boc:
„Prioritate trebuie să aibă sănătatea populației și siguranța tuturor la un concert, dar deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede și se poate ca în condiții de siguranță să se desfășoare astfel de festivaluri. Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert”, a concluzinat edilul din orașul de pe Someș.
Foto: Hepta