În rechizitoriul întocmit în acest caz, procurorii anticorupţie au stabilit că în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Campus învățământ profesional și tehnic”), primarul Vasile Marin Jurj, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit în relația cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe documente false, inexacte și incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanții instituției amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecința aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.
În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei.
Primarul Marin Vasile Jurj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea – credinţă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de edil au fost trimişi în judecată şi doi complici ai acestuia, Ştefan Horaţiu Bădică şi Anamaria Bădică, care sunt acuzaţi de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Procurorii anticorupţie au trimis în judecată, în acelaşi dosar, şi societatea Alfa Ştef SRL pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.
Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin lui Vasile Marin Jurj, Ștefan Horațiu Bădică și Anamaria Bădică.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Vasile Marin Jurj este primar în staţiunea Arieşeni din 2004. Iniţial, edilul a fost membru PNL dar în 2014 a trecut la PSD profitând de ordonanţa care a permis migraţia aleşilor locali.
El a fost cercetat şi trimis în judecată într-un alt dosar pentru un conflict de interese,fiind acuzat că a achiziţionat servicii de cazare de la pensiunea administrată de tatăl său. În final, Vasile Marin Jurj a fost achitat penal şi a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei, decizia fiind pronunţată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Citește și: I-a zdrobit capul amantei care nu a vrut să-l ia de bărbat. Ucigașul a mai comis o crimă trasă la indigo, în urmă cu mai bine de un deceniu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro