Prim-ministrul interimar al Libanului, Najib Mikati, a condamnat atacul asupra orașului, care este și capitală provincială, spunând că „a vizat în mod intenționat o ședință a consiliului municipal în care se discuta despre situația serviciilor de intervenție ale orașului”.

Ministerul Sănătății din Liban a declarat că șase persoane au fost ucise, ministrul de interne confirmând decesul primarului Ahmed Kahil.

După ce Israelul a emis o notificare de evacuare din Nabatieh, un oraș de zeci de mii de locuitori, pe 3 octombrie, un reporter Reuters l-a sunat pe primarul Ahmed Kahil pentru a-l întreba dacă va pleca. A spus că nu o va face.

Armata israeliană a declarat miercuri că a lovit zeci de ținte Hezbollah în zona Nabatieh și a dezmembrat infrastructura subterană, în timp ce forțele maritime au lovit zeci de ținte în sudul Libanului, în cooperare cu trupele de pe teren.

A fost cea mai importantă lovitură a Israelului asupra unei clădiri a statului libanez de când a lansat ofensiva, în urmă cu două săptămâni și vine în ciuda preocupărilor SUA cu privire la creșterea numărului de morți și temerile unui război total în regiune.

Atacul a stârnit temeri că loviturile aeriane în creștere ale Israelului, menite să zdrobească Hezbollah-ul susținut de Iran, ar putea include din ce în ce mai mult funcționari publici și clădiri, care până acum au fost cruțate.

Cu câteva ore mai devreme, cel puțin un atac israelian a lovit suburbiile sudice ale Beirutului, au declarat martori Reuters, după ce SUA au declarat că se opun amplorii atacurilor israeliene în capitala Libanului.

Martorii au auzit două explozii și au văzut coloane de fum ieșind din două cartiere ale orașului. Atacul a avut loc după ce Israelul a emis un ordin de evacuare la începutul zilei de miercuri, care menționa o singură clădire.

Cel puțin 18 persoane au murit, luni, în urma unui atac israelian asupra orașului Aitou, cu majoritate creștină, din nordul Libanului, a declarat Crucea Roșie libaneză.

Acest atac a venit la o zi după ce tancurile israeliene au atacat o bază ONU din Liban, rănind 15 persoane.

Urmărește-ne pe Google News