Din acest prim lot, cea mai mare suprafaţă de păduri virgine şi cvasivirgine, de 6.471 de hectare se află în judeţul Caraş Severin, alte 1.568 de hectare fiind pe raza Direcţiei Silvice Bihor, 611 în cea a Direcţiei Silvice Maramureş şi alte 525 de hectare fiind identificate de Direcţia Silvică Prahova.

Romsilva administrează jumătate din fondul forestier al României, inclusiv 22 de parcuri naţionale şi naturale, şi administrează sau oferă servicii silvice, pe baze contractuale, pentru încă un milion de hectare de păduri aflate în proprietatea administraţiilor locale sau a persoanelor fizice sau juridice.

Potrivit ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer, în cel mult 6 luni, Catalogul Pădurilor Virgine şi Cvasi-virgine din România va fi definitivat, urmând să fie disponibil online pe site-ul ministerului de resort.

„Pe teritoriul României se găseşte cea mai mare suprafaţă de păduri virgine din Europa. Ultimul inventar din 2003, ne-a arătat că România are 230.000 de hectare de păduri virgine. Cele mai mari suprafeţe sunt în zona parcurilor naţionale din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara şi în Munţii Făgăraş”, a menţionat Paşca Palmer.

Conform Ordinului de ministru, prin care va fi întocmit Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasi-virgine, constituirea şi actualizarea permanentă a catalogului se face de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, un astfel de document fiind de interes public, şi se publică pe pagina de internet a respectivei entităţi.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News