Ministerul Culturii susține că este vorba de proiecte reprezentative la nivel național și internațional ale beneficiarilor ordonatori principali de credite. Acestea sunt în număr de 43, în valoare de 14.887.921 lei. ”Alte 21 de proiecte care se autofinanțează sunt eligibile, fiind încadrate conceptual și tematic în Strategia Aniversării Anului Centenar”, mai transmite Ministerul Culturii.
Totodată, un număr de 25 de proiecte au fost evaluate şi selectate din punctul de vedere al conţinutului tematic, însă necesită clarificări suplimentare de ordin administrativ şi financiar.
Printre cele 43 de proiecte se numără: Muzeul Virtual al Unirii www.muzeulvirtualaunirii.ro, proiect ce va fi realizat de Muzeul Național de Istorie al României, în perioada aprilie 2018 – noiembrie 2023 și realizarea statuii Reginei Maria în orașul Eastwell, comitatul Kent (locul de naștere al Reginei), proiect ce va fi realizat de Institutul Cultural, perioada de pregătire fiind aprilie-decembrie 2018.
Pentru Anul Centenar au mai primit finanțare de la Ministerul Culturii și proiecte de genul: ”Cea de-a XXV-a ediție a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați la Brașov și Alba Iulia” și Centrul de Excelență NATO pentru Protecția Mediului .
Iată lista completă a celor 43 de proiecte aprobate de Comitetului Interministerial pentru Centenar.
CITEȘTE ȘI:
Sterilizare gratuită pentru pisici și câinii maidanezi cu stăpân. Ce prevede proiectul Primăriei!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro