„Nu putem să tragem o concluzie decât după finalizarea cercetării. Ce putem să vă spunem aşa, ca o primă imagine pe care au constatat-o colegii mei la faţa locului, este că nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment. Dar acest lucru îl putem constata doar după ce o să vedem şi o să analizăm condiţiile iniţiale de producere a evenimentului”, a declarat Constantin Bujor pentru Agerpres.
Sancțiunile în acest caz încep cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, dar poate fi deschis și dosar penal pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
„Cercetarea evenimentului se face, conform legii, cel puţin 15 zile lucrătoare de la data producerii, dar în situaţia în care se va solicita de la IML să ni se comunice acel raport medico-legal – şi dacă este necesară vreo expertiză pentru a vedea şi alte elemente -, cercetarea poate să dureze mai mult timp: 30, 60 de zile, depinde de documentele care se vor pune la dispoziţie şi de celelalte elemente care au intervenit în producerea evenimentului”, a mai spus Constantin Bujor.
Malul de pământ s-a surpat peste muncitori în centrul Capitalei, în apropiere de Biblioteca Națională, luni după-amiază, iar pompierii au reușit să salveze trei muncitori în viață. Un al patrulea a fost rănit ușor, nefiind prins sub pământ.
Alți doi, din păcate, au fost scoși decedați – cel de-al doilea, târziu, după aproape cinci ore de la începutul operațiunii de salvare.