Potrivit procurorilor, Laura Crișan ar fi plătit 100.000 de euro pentru uciderea tatălui său. Ea și cei doi bărbați cu care ar fi colaborat sunt acuzați de omor și instigare la omor. În fața magistraților, cei trei au refuzat să facă declarații. Joi seară, instanța a respins solicitarea anchetatorilor de arest preventiv.

Laura Crișan neagă că ar fi comandat asasinarea tatălui său

Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii pot face apel.

„Este cea mai corectă decizie pe care a putut să o dea domnul judecător”, a spus fiica afaceristului ucis la Arad, în urmă cu trei ani și jumătate.

Întrebată dacă a comandat asasinarea lui Ioan Crișan, femeia a răspuns scurt că „nu”. „Nu știu asta (de ce a fost reținută, n.red.). Întrebați la cei care au investigat”, a mai spus Laura Crișan.

În continuare, femeia a negat că ar fi avut o stare conflictuală cu tatăl ei, precizând că între cei doi existau „discuții normale, ca între tată și fiică”.

De ce a scos de la bancă 100.000 de euro

Cu cei doi bărbați alături de care este cercetată pentru omor susține că are „o relație de cunoștințe”.

„Cred că e dreptul meu”, a punctat femeia când a fost întrebată despre motivul pentru care a scos cei 100.000 de euro de la bancă, din contul tatălui ei, la trei luni după moartea acestuia.

„Nu știu, nu-l cunosc”, a răspuns când a fost chestionată cu privire la natura relației cu frizerul care a denunțat-o.

Frizerul care ar fi fabricat bomba ar fi colaborat cu poliția

Frizerul cu aptitudini de electronist care ar fi fabricat bomba este, la rândul lui, în libertate. În ultimele luni, s-ar fi aflat în strânsă legătură cu poliția. El i-ar indicat ca făptași pe femeie și pe celălalt bărbat că ar fi detonat bomba de sub autoturismul afaceristului.

„La data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă și l-au plasat în autoturismul victimei (…) iar la data de 29 mai 2021, ora 6.59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță”. (Sursă: Parchetul General)

Avocații susțin că nu există probe concrete

Toți trei vor fi anchetați în libertate. Avocații lor spun că nu există probe concrete împotriva acestora.

„Descrierea faptei este pe două pagini și jumătate. Totală lipsă de probe, argumentul principal fiind că suspectii au fost în aceeași celulă GSM cu imobilul, în condițiile în care suspecții locuiau la mai puțin de doi kilometri, erau la ei acasă”, a declarat Dan Chitic, avocatul principalilor suspecți.

„Crișan a scos o sută de mii de euro, e dreptul ei să scoată banii. Nu există nicio probă că banii au ajuns la alte persoane”, a spus și avocatul Nicolae Trăistaru.

Încărcătura explozivă ar fi fost adusă din Serbia, iar anchetatorii încearcă să-i găsească și pe ceilalți complici. Laura Crișan ar fi comandat uciderea tatălui său pentru că afaceristul intenționa să-i lase fostului ginere ferma de somn african și nu ei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește-ne pe Google News