„Șeful de secție (n. red. – Octavian Istrătoaie) a fost contactat, nu a răspuns la telefon și, în acel moment, pentru că era vorba de timp, de minute, și nici condițiile atmosferice nu au permis transferarea domnului Busuioc la București, nici elicopterul nici avionul nu se puteau ridica de la sol, a fost chemată echipa și s-a intervenit într-un timp scurt, trei ore și jumătate de la infarct„, a declarat, miercuri, pentru Libertatea managerul Eugen Georgescu.
Șeful SJU Craiova a explicat că, în mod normal, un pacient care ajunge la Spitalul Județean de Urgență Craiova cu o afecțiune asemănătoare celei suferite de Florin Busuioc este transferat la București, în condițiile în care la Craiova nu există o linie de gardă pentru cardiologie intervențională.
„Nu există o linie de gardă pe cardiologie intervențională din cauză că nu sunt suficienți doctori, doar doi doctori nu pot să asigure 30 zile pe lună. Asta îmi doresc eu, e unul dintre obiectivele pe care le am, pentru a permanentiza serviciu și orice pacient care are astfel de probleme să beneficieze de același tratament de care a beneficiat Florin Busuioc”, a mai explicat managerul spitalului din Bănie.
La acest moment, actorul Florin Busuioc este în stare gravă, dar stabilă, el aflându-se internat în Secția de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova, după ce a fost supus unei intervenții pentru montarea unui stent. Acesta este monitorizat în permanență și i se acordă tratament de specialitate.
„Starea pacientului este gravă, dar stabilă. Adică a trecut peste eveniment, acum este în Clinica ATI și este monitorizat permanent și primește tratamentul de specialitate. Primul hop a fost trecut, partea de revascularizare a zonei din inima afectată, și asta a fost un lucru minunat că a fost făcut repede pentru că nu s-ar fi putut aștepta până dimneață”, a declarat Eugen Georgescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.
Echipa de medici care i-au montat stentul lui Florin Busuioc a fost formată, pe lângă asistenți, infirmieri de dr. Paul Trașcă, medic primar cardiolog cu competență în cardiologie intervențională, cel care a coordonat întregul colectiv, medicul rezident Eugen Țiereanu, care în cursul zilei de miercuri susține examenul final în cadrul rezidențiatului, acesta intrând în sala de examinare la câteva ore de la ieșirea din sala de operații, și dr. Emilia Goanță – medic specialist cardiolog cu competență europeană în electrofiziologie, adică specialist în montarea de stimulatoare cardiologice.
„Doctorul Trașcă și doctorița Goanță sunt medici ai acestui spital, Eugen Țiereanu este medic rezident și el intră în sală sub coordonarea doctorului Trașcă, orice medic rezident intră sub coordonarea medicului primar. Dânsul termină rezidențiatul și se va putea înscrie în prima parte a anului la examenul de medic specialist, sperăm cât mai repede”, a mai spus managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu.
Citește și:
- Florin Busuioc a suferit un infarct pe scenă și a fost resuscitat de trei ori! Care este starea actorului, după operație
- Alimente care previn bolile cardiovasculare. Iată ce e bine să mănânci!