Vehiculele operează fără şofer într-o zonă definită, însă iniţial la bord se va afla un şofer de siguranţă, a anunţat. marţi, operatorul feroviar.

Şase vehicule din Darmstadt şi districtul Offenbach vor fi puse în funcţiune treptat în modul de testare. Pentru moment, nu va fi permis accesul pasagerilor la bord, susțin reprezentanții companiei.

Testele fac parte dintr-un proiect numit KIRA, un acronim format din iniţiale cuvintelor germane care înseamnă operare regulată bazată pe inteligenţă artificială (AI) a serviciilor autonome de transport la cerere.

Datorită tehnologiei utilizate în cadrul proiectului KIRA, vehiculele ar urma să se deplaseze în traficul rutier la viteză normală.

Compania feroviară a indicat că toate manevrele de conducere vor fi decise de vehicul, însă acestea vor fi monitorizate de personal tehnic, de-a lungul perioadei de testare.

Deutsche Bahn speră că acest serviciu va face transportul public local mai atractiv şi mai flexibil.

Autoritățile speră că navetele autonome vor contribui la mobilitatea generală, în special în zonele rurale, şi vor conecta diferite modalităţi de transport.

Proiectul este susţinut de Ministerul Transporturilor din Germania cu 2,2 milioane de euro şi de landul Hessa. Testul a fost autorizat de Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania, notează DPA. 

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News