„În iulie ar putea fi disponibile primele rezultate pentru cei între 5 şi 12 ani, în septembrie pentru copiii mai mici”, a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin.
Evaluarea datelor va dura între patru şi şase săptămâni, iar „dacă totul merge bine, imediat ce vor fi validate, vom putea solicita aprobarea vaccinului pentru toţi copiii din grupa de vârstă respectivă în diferite ţări”, a adăugat el.
Compania germană BioNTech și partenerul său american Pfizer au cerut luna aceasta organismului de reglementare din SUA aprobarea în regim de urgenţă a serului lor pentru adolescenţi între 12 şi 15 ani.
De asemenea, Sahin a mai declarat că BioNTech se află „în etapele finale înainte de a supune” serul organismelor de reglementare europene pentru administrarea sa copiilor de peste 12 ani.
La sfârșitul lunii martie, compania Pfizer a anunțat că vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 100% şi generează un titru mare de anticorpi la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
Concluziile au fost trase de specialişti în cadrul unui studiu la care au participat 2.260 de voluntari din această categorie de vârstă, iar efectele secundare sunt aceleași ca la adulți: durere, febră, frisoane și oboseală, în special după a doua doză.
După anunț, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că în trimestrul trei al acestui an, după ce va exista o autorizare oficială, vor putea fi vaccinați și copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.