„Primele unități militare din RPDC (n.r. Coreea de Nord), care au fost antrenate pe terenurile din estul Rusiei, au ajuns deja în zona de luptă. Apariția lor a fost înregistrată, la 23 octombrie 2024, în Regiunea Kursk din Federația Rusă”, se arată în comunicatul armatei ucrainene.

Antrenamentul soldaților nord-coreeni trimiși de Kim Jong Un are loc în cinci baze militare situate în estul Rusiei- Baranovski (Ussuriisk), Donguz (Ulan-Ude), Ekaterinoslavski (Ekaterinoslavka), 248 (Prinț-Volkonskoye) și 249 (Sergeevka)”.

Potrivit estimărilor Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, numărul personalului militar nord-coreean dislocat în Rusia este acum de aproximativ 12.000, inclusiv 500 de ofițeri, inclusiv trei generali de la Phenian.

Moscova l-a numit pe ministrul adjunct al apărării, Yunus-Bek Yevkurov, responsabil cu monitorizarea pregătirii și adaptării trupelor nord-coreene .

Soldații trimiși de Phenian sunt echipați cu muniție, lenjerie de pat, haine și încălțăminte de iarnă, precum și produse pentru igiena personală. Rusia va aloca fiecăreia militar nord-coreean câte 50 de metri de hârtie igienică și 300 de grame de săpun, conform normelor stabilite.

„Kremlinul are mari speranțe în componenta nord-coreeană în războiul împotriva Ucrainei și într-o confruntarea globală cu Occidentul”, a menționat armata ucraineană.

SUA și Coreea de Sud au estimat că aproximativ 3.000 de soldați nord-coreeni au fost deja trimiși în Rusia și că se antrenează în mai multe locații.

Potrivit Seulului, alți 7.000 de soldați nord-coreeni urmează să fie trimiși pe frontul din Ucraina până în luna decembrie, după ce vor petrece o perioadă de climatizare în Rusia.

Gestul făcut Kim Jong-un a stârnit o reacție dură din partea omologilor din Seul, care au somat Rusia să retragă soldații nord-coreeni de pe front.

Mai mult, Coreea de Sud va trimite agenți în Ucraina ca să-i supravegheze pe soldații nord-coreeni și să ajute la interogări.

Urmărește-ne pe Google News