Este primul caz de dopaj de la această competiție majoră și a fost anunțat, vineri, cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei de deschidere.

Eşantionul recoltat de la Sajjad Sehen s-a dovedit „pozitiv la substanţele interzise metandienon şi boldenon”, ambele fiind incluse pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

În vârstă de 28 de ani, Sajjad Sehen a fost suspendat provizoriu până la luarea unei decizii în cazul său.

„Sportivul are dreptul de a contesta suspendarea sa provizorie în faţa secţiei antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv”, a subliniat ITA, şi de a avea o nouă analiză a eşantionului său.

Herda Raouf, responsabilul delegaţiei irakiene, a precizat că Sajjad Sehen „a suferit o intervenţie chirurgicală care l-ar fi putut determina să ia anumite medicamente”.

Potrivit Reuters, controlul la care a fost supus Sehen a fost efectuat pe 23 iulie, iar sportivul riscă o suspendare de până la patru ani dacă va fi găsit vinovat.

Judoka irakian urma să participe pentru prima dată la Jocurile Olimpice, unde urma să concureze la categoria -81 kg.

Delegația irakiană la Jocurile Olimpice 2024 este formată din componenții echipei de fotbal (18), un halterofil, un înotător, un atlet și un judoka.

FOTO: Hepta

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News