Produsele din carne hibrid sunt mai bogate în proteine comparativ cu cele tradiționale, spun specialiștii din ingineria alimentară.

Carnea hibrid conține fibre, benefice pentru sănătate, și are mai puțin colesterol

La Timișoara se vor produce pateu, parizer și crenvurști din carne hibrid. Fără a fi o carne artificială, carnea hibrid este mai sănătoasă, fiindcă are compuși bioactivi, precum antioxidanții naturali din produsele vegetale, dar și fibrele care nu există în carne și sunt foarte benefice pentru sănătate.

„Produsele hibrid din carne și ingrediente vegetale vin cu multe beneficii pentru sănătate, întrucât ingredientele vegetale conțin o serie de nutrienți pe care nu îi regăsim în materia primă de origine animală, adică în carne, respectiv fibrele care ajută cu beneficii pentru sănătate și compușii bio-activi pe care, de asemenea, nu-i regăsim în carne. Incluzând aceste ingrediente de origine vegetală într-un produs din carne, un produs hibrid din carne, putem să obținem un tip de preparat sănătos”, a explicat Ileana Cocan, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Produsele din carne hibrid conțin mai puține grăsimi și colesterol, spre deosebire de cele tradiționale, iar producătorii din Timișoara sunt încrezători că vor avea succes, după reacțiile obținute în urma testelor.

Ce conțin produsele din carne hibrid

Carnea hibrid este un produs sănătos și nu are nimic artificil în ea. Produsele din carne hibrid vor conţine carne, dar şi ingrediente vegetale precum mazăre, năut, linte și lupin sau ciuperci.

De altfel, acest produs va avea în conţinut o cantitate mai mică de carne, grăsimi şi colesterol, predominând astfel proteinele.

Produsele din carne hibrid vor conține, astfel, fibre și compusi bioactivi, componente care nu se găsesc în carnea obişnuită.

Produsele din carne hibrid, în teste

„S-a identificat un grup de consumatori cărora acest produs de carne hibrid, așa cum e denumit în literatura de specialitate, li se adresează. Ei au identificat ingredientele strict naturale: carne și pro-proteină vegetală care poate fi obținută din diferite surse, respectiv legume, mazăre, năut, linte”, spune Călin Jianu, decanul Facultății de Inginerie Alimentară din Timișoara.

Se preconizează că la începutul anului viitor produsele din carne hibrid ar putea sa fie lansate pe piață.

Deocamdată se fac teste dacă produsele corespund nu numai nutrițional, ci și organoleptic.

Urmărește-ne pe Google News