Fondatorul muzeului mahmurelii, Rino Dubokovic, dezvăluit că ideea creării acestui loc inedit i-a venit după ce a ieșit într-un bar împreună cu prietenii săi și, în timp ce se bucurau de băutură, au început cu toții să-și povestească experiențele amuzante legate de mahmureală.
„Un fel de colecție în care să fie expuse toate aceste obiecte folosite în momentele de mahmureală, împreună cu poveștile din spatele lor”, a fost ideea care a stat la baza creării muzeului, a declarat Rino
Dubokovic (foto) pentru CNN.
Așa se face că șase luni mai târziu a fost creat Muzeul mahmurelii, nu departe de localul în care s-a născut ideea năstrușnică.
Printre exponate se numără obiecte pe care mahmurii le-au găsit în mod inexplicabil după o noapte înecată în alcool. În muzeu există și o cameră unde vizitatorii își pot testa reflexele după ce își pun „ochelarii băutorilor de bere” care simulează cum văd cei care beau alcool în exces.
De asemenea, există o zonă interactivă a muzeului în care oamenii își pot împărtăși cele mai hazlii și groaznice experiență de mahmureală. Din magazinul de suveniruri, vizitatorii cumpăra jocul „Drunkopoly” și jocuri de darts.
Rino Dubokovic a declarat pentru CNN că scopul creării muzeului mahmurelii nu este de a încuraja excesele, ci este mai degrabă o reprezentare a poveștilor despre mahmureală pe care le-a împărtășit cu prietenii.
„Pe viitor, vrem să îi facem pe oameni să conștientizeze efectivele negative ale consumului de alcool”, a spus el.
Muzeul mahmurelii și-a deschis porțile pe 1 decembrie, însă este încă la stadiul de concept, spune Dubokovic. Tânărul care este student la Informatică spune că vrea să obțină mai multe fonduri pentru a extinde muzeul.
Nu este singurul muzeu neobișnuit deschis în Zagreb. În 2010, în capitala Croației a fost inaugurat Muzeul relațiilor eșuate, înființat de un fost cuplu care i-a încurajat pe vizitatori să doneze obiecte ce au legătură cu despărțirea de iubiți.
sursă foto: Instagram Hangovers Museum