Conform imaginilor publicate de Executiv, pompierul a fost întâmpinat la sosire de premierul Marcel Ciolacu, ministrul internelor, Cătălin Predoiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
„M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria”, a spus Marcel Ciolacu, citat în comunicatul transmis de Guvern.
Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, anunțase marți că pompierul va reveni în România cu un avion de linie.
În acest moment, alți 11 pacienți răniți în exploziile din 26 august de la Crevedia mai sunt internați în străinătate. Este vorba despre doi pacienți în Belgia, doi în Italia, doi în Austria, patru în Germania și unul în Norvegia, se mai menționează în comunicat.
„Pacienții tratați în unități medicale din străinătate, precum și cei tratați în spitale din România pot fi însoțiți de membri ai familiei. Aceștia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniților pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în ședința de Guvern din 31 august 2023”, mai precizează Guvernul.
Pompierul întors în țară s-a întâlnit marți, 5 septembrie, cu ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu. Întrebat, într-un dialog cu diplomații, ce urmează pentru el, tânărul a răspuns: „Recuperare, să mă întorc la muncă, e treabă de făcut! Mi-au spus băieții că îmi duc lipsa la DMV (Detaşamentul Mihai Vodă din Bucureşti – n.r.)”.
Cinci persoane au murit și peste 50, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor de la stația GPL care funcționa ilegal la Crevedia.
Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii firmei a cărei stație GPL a explodat, au fost reținuți marți.
În urma exploziilor, patru dosare penale au fost deschise de Parchetul General, Parchetul Militar şi DNA. Parchetul General anchetează cauzele exploziilor, Parchetul Militar cercetează modul de intervenție a pompierilor, iar DNA – presupuse infracţiuni de abuz în serviciu.
Foto: gov.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Frumosul1 • 06.09.2023, 21:03
Sănătate pompierilor români care au avut de suferit niste oameni curajoși