Cuprins:
Trenul, o colaborare între românii de la Astra Vagoane și producătorul chinez de material rulant Qingdao Sifang, a avut un traseu bine stabilit, care a inclus și gara din stațiunea Predeal. Rama este pregătită să circule pe ruta Brașov – București – Constanța.
Este primul tren electric chinezesc care circulă pe șinele din România, iar procesul de certificare și autorizare este aproape finalizat.
Procesul de certificare și autorizare este realizat în proporție de 80-90%
Pe durata probelor, experții români și chinezi au adunat informații din computerele aflate la bord. Pentru ca oamenii de rând să nu poată vedea interiorul pe motiv de secret industrial, ferestrele trenului au fost acoperite de ingineri.
Marian Mihail Călin, director general Astra Vagoane Călători, a anunțat că procesul de certificare și autorizare este realizat în proporție de 80-90%.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Potrivit producătorului chinez, trenul poate circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar pasagaerii beneficiază de maximă siguranță și confort.
Contract de 4,5 miliarde de lei
În aprilie 2019, Autoritatea Română Feroviară a lansat licitația pentru „Achiziție material rulant nou destinat transportului regional si suburban feroviar de călători (trenuri electrice regionale RE-R)”.
Contractul are o valoare de până la 4,5 miliarde lei, iar obiectul îl reprezintă achiziția publică a 40 unități rame electrice regionale și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani. Acestea trebuie livrate în termen de 32 de luni de la parafarea înțelegerii.
Prețul stabilit per unitate garnitură (inclusiv instruirea personalului) a fost de 23.487.400 lei.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Inginer • 15.10.2024, 09:35
Marea viteză în calea ferată începe de la 200 km/h. Ce e sub această viteză se numeşte "sistem convenţional" şi e acoperit de o serie de specificaţii tehnice de interoperabilitate (STI) , stabilite prin regulamente UE, deci obligatorii. STI-uri pe care trenul respectiv s-ar putea să nu le îndeplinească, câtă vreme e în curs de certificare de vreo 2 ani. Cât despre ARF, contractul menţionat e de 37 trenuri, nu 40, numai că cele 37 sunt cu 6 vagoane, în vreme ce trenul chinezesc are 3. Le vom vedea în circulaţie de la noul mers (decembrie).
iugavirgil • 15.10.2024, 07:46
bravo , abia asteptam sa circulam cu trenuri moderne . linii bune sa fie