Garnitura de mare viteză va funcționa pe rutele Bucureşti – Braşov – Constanţa, potrivit anunțului făcut de Marian Mihail Călin, director general Astra Vagoane Călători S.A. Cu privire la securitatea și confortul pasagerilor, trenul se ridică la cele mai înalte standarde.

„Trenul se află în România, din ce știu, el parcurge acel proces de certificare și autorizare, proces care știu că a fost parcurs în procent de aproximativ 80-90%. Urmează apoi acea verificare a normelor naționale, acea compatibilitate cu normele naționale și compatibilitate cu rețeaua. Apoi entitatea va aplica pentru obținerea autorizației de tip care va atesta un nou tip de vehicul și implicit, autorizația pentru punere pe piață”, a spus Marian Mihail Călin.

China, un miracol feroviar

Altfel, China dispune de cea mai extinsă rețea feroviară de mare viteză din lume. De la lansarea primei linii ferate superrapidă în 2008, rețeaua s-a dezvoltat la aproximativ 40.233 de kilometri, mai mult decât dublul lungimii combinate a celorlalte căi ferate de mare viteză din lume.

Un tren de călători este considerat de mare viteză în cazul în care circulă cu cel puțin 124 km/h pe șine modernizate sau 155 km/h pe șine noi.

Urmărește-ne pe Google News