De ce a stat Ciucă în mulțime, la slujba de la Iaşi, de Sfânta Parascheva

UPDATE 14:35 – Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, referindu-se la faptul că a stat în mulţime la slujba de la Iaşi şi nu a urcat la tribună, că de obicei când merge la slujbă stă unde se simte cel mai bine, precizând că nici anul trecut nu a stat la tribuna oficială, informează News.ro.

„Nici anul trecut când am venit la Iaşi nu am stat la tribuna oficială. Am considerat că de fiecare dată, dacă venim şi participăm la astfel de evenimente, este bine să stăm acolo unde ne simţim şi ni se cade să fie cel mai bine. De regulă, când merg la slujbă să ştiţi că stau unde mă simt cel mai bine”, a declarat, luni, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Întrebat de ce unii lideri politici vin la manifestările de la Iaşi de Sfânta Parascheva doar în anii electorali, Ciucă a răspuns: „Eu am venit în fiecare an. Întrebaţi-i pe cei care au venit odată la patru ani”.

Cât despre faptul că nu s-a intersectat la Iaşi cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, Ciucă a explicat că nu a avut timp și au și agende diferite.

Marcel Ciolacu: Sfânta Parascheva ne dă putere să mergem pe calea cea dreaptă

UPDATE 13:50 – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus luni, după participarea la ceremoniile de la Iaşi, că Sfânta Parascheva ne dă putere să mergem mai departe, pe calea cea dreaptă.

„Sfânta Cuvioasă Parascheva ne ocrotește pe noi românii și ne dă putere să mergem mai departe în pace și armonie pe calea cea dreaptă”, a scris premierul Marcel Ciolacu, luni, pe Facebook.

Elena Lasconi: Atunci când suntem uniţi, reuşim să mutăm munţii

UPDATE 13:00 – Liderul USR, Elena Lasconi, a spus, luni, după participarea la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, că dacă vrem să facem din România o ţară bună este nevoie să fim uniţi.

„Pentru că atunci când suntem uniţi, când facem lucrurile împreună, reuşim să mutăm munţii”, a subliniat Lasconi, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, ea speră ca sărbătoarea Cuvioasei Parascheva „să ne aducă cu adevărat împreună pe noi, românii din România profundă, România tăcută şi România oamenilor care muncesc cinstit”.

Lasconi a îndemnat să ne aducem aminte de cea mai importantă lecţie pe care o învăţăm în creştinism, iubirea de aproape.

„Ştiu că trăim vremuri în care cei mai mulţi dintre noi au nevoie de ajutor, că ne simţim debusolaţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, că nu mai avem încredere că lucrurile s-ar putea schimba cumva. Dacă vrem de acum înainte să facem din România o ţară bună, e nevoie să fim uniţi. Pentru că atunci când suntem uniţi, când facem lucrurile împreună, reuşim să mutăm munţii”, a susţinut Lasconi.

Elena Lasconi a participat în mulţime la Sfânta Liturghie de la Iaşi, fiind însoţită de mai mulţi reprezentanţi ai USR Iaşi, între care deputaţii Marius Bodea şi Monica Berescu.

Ciucă, după slujba de Sf. Parascheva: Pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare

UPDATE 12:00 – Liderul PNL Nicolae Ciucă a spus luni, după participarea la ceremoniile de la Iaşi, de Sf. Parascheva, că România are nevoie de unitate şi respect, iar pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare.

„Sunt bucuros să fiu la Iaşi, alături de mii de credincioşi, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Această sărbătoare ne aminteşte de valorile care ne unesc: credinţa, solidaritatea şi respectul pentru tradiţii”, a scris liderul PNL, Nicolae, Ciucă pe Facebook.

În opinia sa, România are nevoie de unitate şi respect, iar pelerinajul ne învaţă că, împreună, putem depăşi orice încercare.

„Dumnezeu să binecuvânteze România!”, afirmă liderul PNL, în finalul mesajului.

Şeful PNL, Nicolae Ciucă, a participat luni la slujba de la Iași, alături de edilul Mihai Chirica, de şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

200.000 de pelerini s-au închinat până acum la moaștele Sf. Parascheva

UPDATE 11:30 – Circa 50.000 de oameni așteaptă la rând, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași, unde au fost aduse moaștele Sfintei Parascheva. 200.000 de pelerini s-au închinat deja până acum, iar peste 15.000 de oameni participă luni la slujbă.

UPDATE 10:05 – La slujbă participă în momentul de față atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă, dar ambii au refuzat să urce pe scena dedicată oficialităților și stau în mijlocul pelerinilor, înconjurați de membrii partidului.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 23

Alături de Ciolacu a venit și Alexandru Rafila, impus pe listele din Iași – candidat pe prima poziție la Camera Deputaților.

Liderul AUR, George Simion, este și el la Iași. S-a închinat la racla Sfintei Parascheva alături de Gigi Becali, proprietarul FCSB și cel care a anunțat că va candida pe listele AUR.

La liturghia de la Iași au sosit și candidatul independent Mircea Geoană, și liderul USR, Elena Lasconi.

Știrea inițială

Ulterior, preşedintele Senatului va vizita noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii „Sf Maria”, iar de la ora 15:00 va lua parte la Comitetul Director Judeţean al PNL Iaşi.

Şi candidatul independent Mircea Geoană a anunţat că va participa la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană Iaşi.

De la ora 16:00, premierul va vizita şantierul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

De la ora 17:00, Ciucă la participa la Gala „Seara Valorilor”, Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi.

La slujba de la ora 9:30 va participa şi premierul Marcel Ciolacu, potrivit anunţului oficial transmis de Guvern şi PSD.

Lasconi, Orban și Diaconescu, așteptați și ei la catedrală

Tot luni, vor mai fi prezenţi la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Prezenţa liderului AUR, George Simion, la Iaşi nu este sigură, surse din filială precizând că sunt şanse ca acesta să ajungă totuşi în oraş, potrivit News.ro.

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Timpul de așteptare la moaște, 25 de ore

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane. În zona centrală a Iaşiului vor fi montate mai multe ecrane, pe care oamenii vor putea urmări slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Până duminică seară, aproximativ 160.000 de pelerini se închinaseră la moaştele de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se aflau peste 55.000 de oameni, timpul de aşteptare fiind de până la 25 de ore.

Urmărește-ne pe Google News