Alături de alte 450 de persoane, principesa Margareta a depus jurământul de cetăţean în cadrul unei ceremonii care a avut loc la la Palatul Beaulieu, fiind prezidată de cancelarul cantonului Vaud.
”Familia noastră regală şi cantonul Vaud împărtăşesc o istorie comună. Eu m-am născut la Lausanne, m-am căsătorit la Lausanne. Elveţia a fost singura mea casă atunci când familia mea se afla în exil. Astăzi îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru noi”, a declarat principesa Margareta după ceremonie, potrivit sursei citate. Ea a confirmat că îşi păstrează cetăţenia română. ”Elveţia este ţara mea adoptivă, dar am sânge român”.
Citește și: EXCLUSIV/ Ce ne așteaptă: curcubeul de măsuri al noului program de guvernare are un viitor negru
Citește și: Principesa Margareta și soțul său se află de câteva zile în Elveţia. Casa Regală a anunțat această vizită, oferind mai multe detalii despre sănătatea regelui Mihai.
„Starea de sănătate a Majestatății Sale este fragilă, dar prezintă stabilitate. Regele Mihai este liniștit, are mulțumire sufletească și apreciază îngrijirea echipei sale medicale. Alături de Rege sunt permanent angajați ai Casei Majestății Sale, detașați în Elveția, și două maici ortodoxe”, se arată într-un comunicat al Casei Regale.
Regele Mihai a fost operat anul trecut, după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Din cauza stării sale de sănătate, Regele Mihai s-a retras din viața publică, iar atribuțiile au fost preluate de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale.
Regele Mihai este ultimul monarh din ţările Europei de Est și a împlinit, la 25 octombrie 2016, vârsta de 95 de ani. El deţine o reşedinţă privată în Elveţia, pe care a împărţit-o cu soţia sa, Ana de Bourbon-Parma, care a decedat anul trecut.
Citește și: Un dascăl remarcabil, un director „dictator”. Ce spun profesorii despre directoarea care dorea să o sancționeze pe profesoara care a murit la Bac