Principesa Margareta a României a fost copleșită de emoție, după primirea de care a avut parte la Centrul „Sfântul Spiridon” din Galați. Aici, a cunoscut-o pe Maria Gheorghe, o pensionară care a impresionat-o până la lacrimi. Femeia, în vârstă de 82 de ani, este sufletul atelierului de creație. Ca voluntar, îi învață pe copiii defavorizați să picteze.
„Cel puțin de trei ori pe săptămână avem expoziții aici cu picturi făcute pentru copii. Îmi place să pictez și să îi învăț pe cei mici să picteze. Cânt și la pian. Am cântat chiar «Trăiască Regele», a povestit Maria Gheorghe, vizibil emoționată de întâlnirea cu Principesa Margareta.
,,Eu am 78 de ani şi am apucat şi vremea regelui, sunt monarhistă. Noi suntem un fel de bunici de împrumut pentru aceşti copii care poate nici nu au bunici. Ne simțim utile și asta ne place foarte mult. Îi învățăm acum să facă brățări și mărgeluțe, dar eu sunt specialistă în torturi și prăjituri”, a povestit Elena Moldoveanu, o altă pensionară, implicată în proiect.
Pensionarii, ”bunici de împrumut” pentru copii
Principesa Margareta a primit în dar de la copii brățări în culorile sale preferate – roșu și turcoaz. Custodele Coroanei a declarat că este impresionat de dăruirea vârtnicilor care își împărtășesc din experiența de viață copiilor. Modelul intergenerațional, așa cum este denumit de specialiști, a fost integrat de Fundația Principesei Margareta în patru centre sociale din județul Galați.
,,Am dori ca acest model să fie implementat şi în alte centre din toată ţara. Mă inspiră cum persoane în vârstă îşi folosesc talentul pentru copii. Asta îi ajută pe vârstnici să se simtă utili şi ştiţi că problema persoanelor în vârstă este singurătatea. Vârstnicii îmi amintesc de bunica mea”, a declarat Principesa Margareta la finalul vizitei când a oferit flori pensionarelor.
Vizita Principesei Margareta a avut loc pentru a marca Ziua Internațională a Vârtnicilor. Mâine, Alteţa Sa Regală va vizita Şantierul Naval din Galați, alături de persoanele de vârsta a treia care şi-au adus adus contribuţia prin munca de voluntariat depusă la centrele pentru copiii din comunitate.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro