Vacanţe scumpe pe Coasta de Azur
El avea 40 de ani şi venea după două căsnicii eşuate, ea era prea tânără pentru dezamăgiri în dragoste, aşa că au plonjat amândoi, fără ezitări, într-o poveste romantică. Vara şi-au petrecut-o la Cannes, în Cap DAntibes şi în alte staţiuni de pe Coasta de Azur, iar în toamnă, Flynn a anunţat logodna, printr- un comunicat de presă emis la Londra, la 14 noiembrie 1949.
În anunţul logodnei, Flynn se mândrea că prinţesa Ghica provine dintr-una din cele mai vechi şi mai nobile familii din România şi mărturisea că următorul pas, căsătoria, se va împlini în primăvara lui 1950, dar că până atunci va încerca să o aducă în vila lui din America, la Hollywood. Flynn a mai dezvăluit presei că prinţesa l-a convins ca nunta să fie oficiată într-o biserică ortodoxă, apoi a glumit, spunând că românca nu e o fire pretenţioasă. “Îi plac foarte mult hamburgerii şi îngheţata cu banane, aşa că nu o să cheltuiesc o avere ca să o hrănesc”. Au urmat apoi câteva luni în care cei doi nu s-au văzut. Flynn a plecat în India şi în America pentru filmări, iar Irina a rămas la Paris. În mai 1950, prinţesa şi-a reîntâlnit logodnicul în Jamaica, acolo unde Errol îşi cumpărase o insulă, cunoscându- i şi părinţii. Flynn şi Irina au pozat pe plajă pentru revistele americane şi şi-au anunţat căsătoria pentru luna septembrie. După vacanţa din Jamaica, Irina s-a reîntors singură la Paris, pentru că mama ei se îmbolnăvise. A fost ultima ei apariţie publică.
Nu a acceptat să-l împartă cu nimeni
În august 1950, presa americană consemna răsturnarea de situaţie din viaţa lui Flynn şi anume logodna cu actriţa americană Patrice Wymore, alături de care urma să joace într-un film. Întrebat despre prinţesa Ghica, Errol declara: “Ne-am despărţit, dar am rămas prieteni. Când o femeie rupe logodna, îşi asumă decizia”. Din această mărturisire, presa a înţeles că prinţesa Ghica, mai orgolioasă decât toate celelalte femei la un loc din viaţa lui Errol, nu a acceptat să îl împartă cu nimeni.
I-a jucat pe Don Juan şi pe Robin Hood
În perioada în care a cunoscut-o pe prinţesa Ghica, Errol Flynn lăsase în urmă două căsnicii, cu Lili Damita şi Nora Eddington. Cu prima avea un băiat, iar cu cealaltă, două fete. Ulterior, din relaţia cu Patrice Wymore a mai avut o fată. Totodată, Errol se afla la apogeul carierei sale. Actorul născut în Tasmania, Australia, pe 20 iunie 1909, se impusese în filme în care jucase roluri de seducător şi de luptător pentru dreptate, precum “Captain Blood”, “Aventurile lui Robin Hood”, “Corsarul” sau “Aventurile lui Don Juan”. Viaţa sa personală era chiar mai spectaculoasă decât cea de pe ecrane. A avut relaţii cu nenumărate femei, fiind considerat unul dintre marii cuceritori de la Hollywood. În ultima parte a vieţii, marcată de consumul de droguri şi de alcool, s-a separat de Patrice, ultima soţie, dar fără să divorţeze. Errol a murit prematur, la 50 de ani, pe 14 octombrie 1959, în urma unui atac de cord. A fost înmormântat la Cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Glendale, California, SUA. În sicriu, un cadou de despărţire straniu: prietenii îi puseseră şase sticle cu whisky.
Nu şi-a cunoscut tatăl, mort într-un accident de avion
Prinţesa Irina-Pacifica Ghica s-a născut în 1932, la Bucureşti, şi face parte din ramura valahă a familiei Ghica, de origine aromână, care a dat de-a lungul timpului mai mulţi voievozi ai ţării Româneşti şi ai Moldovei, dar şi doi prim-miniştri, Ion Ghica şi Dimitrie Ghica, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Irina-Pacifica este fiica lui Ionel Ghica, pilot de avion care a murit într-un accident chiar în 1932, anul naşterii Irinei, şi a lui Ibi Golfineanu, o descendentă a unei importante familii de boieri din Oltenia. Când avea 12 ani, Irina a părăsit România cu mama ei, de teama sovieticilor, şi s-au stabilit la Paris, unde mama ei s-a recăsătorit. Prinţesa Ghica are astăzi 80 de ani şi trăieşte în Franţa.
După despărţire, i-a oferit un rol într-un film
În septembrie 1950, Errol Flynn a filmat în Franţa pentru pelicula “Aventurile căpitanului Fabian”. El o contactase pe prinţesa Ghica la Paris şi se oferise să o introducă în lumea cinematografiei. Tocmai începuse filmările la “Aventurile căpitanului Fabian” şi i-a comunicat fostei sale logodnice că i-a pregătit un rol pentru care ar fi încasat 10.000 de dolari, sumă care în ziua de astăzi ar fi fost aproape de zece ori mai mare. Irina a refuzat însă apariţia în peliculă.
A lăsat-o pe Irina pentru «o coristă cu gusturi simple»
După ce Errol Flynn a decis să se însoare cu Patrice Wymore, presa americană încerca să explice motivele pentru care Flynn a preferat să o ia de soţie pe Patrice în dauna Irinei Ghica.
“Patrice este total diferită de prinţesa din România. Noua soţie a lui Flynn atrage imediat atenţia prin felul în care arată, cu părul ei blond, genul tipic american de coristă, cu gusturi simple în ceea ce priveşte bijuteriile şi blănurile scumpe. Prinţesa era misterioasă, capricioasă, foarte rafinată. E greu de explicat de ce s-a răzgândit Errol, poate a vrut să aibă lângă el o femeie mai directă, aşa cum era el obişnuit”, scria ziarul Post-Standard în septembrie 1950. După povestea de dragoste cu Flynn, prinţesa Ghica a ieşit din atenţia presei. Despre ea s-a mai scris doar în 1959, când s-a anunţat că este pe cale să se mărite cu William Marshall, un actor, producător şi regizor american, care venea după două căsnicii ratate, cu actriţele franceze Michele Morgan şi Micheline Presle. Relaţia dintre Marshall şi prinţesa Ghica s-a rupt însă după câteva luni. Irina-Pacifica Ghica a suferit în tăcere, în timp ce Marshall s-a însurat în 1961 cu o altă actriţă celebră, Ginger Rogers.