Maria Carolina nu este primul membru al familiei sale care se căsătorește cu o latino-americană: prințul Maximilian s-a căsătorit cu panameza Angela Brown în 2000, iar prințul Josef-Emanuel cu columbianca Claudia Echevarría în 2022.

Liechtenstein, situat între Elveția și Austria, are mai puțin de 40.000 de locuitori. Dinastia domnitoare își are originile în secolul al XII-lea, când familia locuia în Castelul Liechtenstein din Austria Inferioară.

Principatul a fost constituit în secolul al XVIII-lea, când împăratul Carol al VI-lea al Sfântului Imperiu Roman a unificat orașele Vaduz și Schellenberg sub numele de Liechtenstein.

Hans Adam II, patriarhul acestei dinastii, a acumulat o avere imensă de-a lungul generațiilor. Deși Liechtenstein este un principat constituțional, un referendum din 2003 i-a conferit prințului puteri extinse, inclusiv dreptul de a veta legile. În ciuda acestor puteri, Hans Adam II a delegat deciziile zilnice fiului său, prințul Alois.

Fortunile și viețile personale

Liechtenstein măsoară doar 160 de kilometri pătrați, dar averea lui Hans Adam II este estimată la patru miliarde de euro, conform Forbes. Această avere provine din moșteniri de familie, dar și din afaceri inteligente.

Hans Adam II a studiat Economie și Afaceri la Universitatea din St. Gallen, Elveția, și a fondat banca privată LGT Group, care a adus mari beneficii economice familiei în ultimii ani.

Hans Adam II a trăit în Viena și în castelul din Vaduz, o fortăreață din secolul al XII-lea, situată pe un munte cu vedere spre capitala principatului.

Castelul găzduiește o colecție importantă de artă, transformându-l într-un loc ce seamănă atât cu un cămin, cât și cu un muzeu. Viața lui Hans Adam II s-a schimbat după moartea soției sale, prințesa Marie, pe 21 august 2021.

Marie, fiica contelui ceh Ferdinand Carl Kinsky von Wchinitz und Tettau și a contesei Henriette, visa să devină actriță și pictoriță. Ea și Hans Adam II erau veri îndepărtați și s-au îndrăgostit la prima vedere.

S-au logodit în 1965, când el avea 21 de ani. „Sunt fericită pentru că am făcut pregătirile în totală complicitate cu părinții și socrii mei”, a spus ea într-un interviu. S-au căsătorit pe 30 iulie 1967 în biserica parohială Sfântul Florian din Vaduz.

Familia prințului Alois

Hans Adam II și prințesa Marie au avut patru copii: prințul Alois, moștenitorul; prințul Maximilian; prințul Constantin și prințesa Tatiana, baroneasă de Lattorff.

Discreția familiei este atât de mare încât moartea prințului Constantin, pe 5 decembrie 2023, a fost anunțată printr-un comunicat de o singură linie: „Casa principescă regretă să anunțe că Alteța Sa Serenă prințul Constantin von und zu Liechtenstein a decedat în mod neașteptat pe 5 decembrie 2023” .

Un alt eveniment discret a fost boala prințesei Sophie, soția prințului moștenitor Alois, care a avut un tumor cerebral benign în 2003. Sophie, născută în familia regală bavareză, s-a căsătorit cu prințul Alois pe 3 iulie 1993.

Regii Liechtensteinului au patru copii: Joseph Wenzel (1995), moștenitorul; Maria Carolina (1996), viitoarea mireasă regală din 2025; Georg (1999) și Nikolaus (2000).

Prințul Joseph Wenzel

Joseph Wenzel, numit „El Hermético”, apare rar în public și evită să fie în centrul atenției. A studiat la Malvern College în Anglia până în 2014 și a petrecut un an sabatic în Bolivia și Peru. Joseph Wenzel s-a format la Academia Militară Regală Sandhurst, la fel ca alți membri ai familiilor regale.

Viața personală a prințului este puțin cunoscută. A fost legat de Jonna Gazzola, dar media din Liechtenstein nu se amestecă în viața personală a membrilor Casei Regale. Joseph Wenzel a fost fotografiat alături de familia sa în august, cu ocazia Zilei Naționale a principatului.

Este posibil ca în viitor, Joseph Wenzel să fie numit prinț regent, urmând exemplul bunicului și tatălui său. El demonstrează că urmează lecțiile strămoșilor săi: să protejeze patrimoniul familiei cu muncă și discreție, evitând scandalurile.

Urmărește-ne pe Google News