Prințesa Ingrid Alexandra va servi în batalionul de inginerie al brigăzii „Nord”, în baza Skjold din provinzia Troms.

Pe site-ul său, Forțele Armate Norvegiene scriu că „serviciul se caracterizează printr-un volum mare de muncă în care ți se impun cerințe mari, în special o pregătire fizică bună”.

Prințesa a participat, printre altele, la antrenamentul privind descoperirile de dispozitive explozive pe câmpurile minate și a a luat parte la o lecție în care a învățat despre diferitele părți ale unei arme, precum și despre cum să o reasambleze după ce a fost demontată.

Trăgător pe tanc

„Prințesa este inginer-soldat și deține poziția oficială de trăgător pe un STING CV90 (n.r. – vehicul de luptă blindat). Ea și-a extins perioada inițială de serviciu la 15 luni”, a declarat Palatul Regal norvegian.

Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei este primul copil al prințului moștenitor Haakon și al doilea copil al soției sale, Mette-Marit.

Ingrid Alexandra, dreapta, și prințesa Mette-Marit, mama ei. Foto: Hepta

Este nepoata regelui Harald al V-lea al Norvegiei și este a doua în ordinea succesiunii la tronul Norvegiei, după tatăl ei. Are un frate mai mic, prințul Sverre Magnus, și pe frațele-vitreg Marius Borg Høiby.

Când într-o zi va deveni regina Norvegiei, prințesa Ingrid Alexandra va deveni și comandantul șef al forțelor armate

Urmărește-ne pe Google News