Cei doi fraţi au acceptat să discute despre descendenţa lor nobilă şi despre viaţa lor de zi cu zi. Astfel, membri ai familiei Cantacuzino se află răspândiţi pe toate continentele, mai puţin în Asia. „Unchiul nostru, fratele tatălui, Gheorghe Cantacuzino, este încă în România şi încă mulţi veri, însă de la căderea Bizanţului şi emigrarea familiei prin Creta, spre Ţările Valahe, asta demult de tot, au fost mai multe emigraţii, spre Rusia, spre Grecia, în Germania, iar în momentul de faţă familia are membri în toate locurile lumii”, a declarat Şerban Matei Cantacuzino (43 de ani).
În prezent, Şerban Matei Cantacuzino este manager în Canada, după ce a mai lucrat în Franţa şi în SUA. „Sunt inginer metalurgist, am făcut o specializare în fizică, am făcut cercetare şi acum lucrez ca manager”, mai spune bărbatul. Fratele lui, Alexandru (41 de ani) a făcut dreptul şi lucrează în Franţa, la o bancă. „Eu mă ocup de partea de internet şi de diversele produse pe care banca poate să le distribuie pe diverse căi, pe internet, pe telefoane mobile, deci iată că putem avea un nume şi o familie istorică şi să lucrăm în tehnologia modernă”, declară Alexandru Cantacuzino.
Deşi se enervează ca orice om de rând, cei doi prinţi mărturisesc că nu înjură niciodată şi nici nu bat cu pumnul în masă cum făceau strămoşii lor domnitori. totodată, descendenţii Cantacuzino nu plănuiesc să se stabilească în România. Doar Şerban Matei Cantacuzino, care are doi copii, revine mai des în ţară, ca micuţii să îşi vadă bunicii. În rest, familia nobilă se reuneşte periodic. „Ţinem legătura şi în anul 1987 a fost prima reuniune a Cantacuzinilor, organizată de Jean Cantacuzene la Stockholm, eram cam 30-35, şi de atunci la fiecare doi ani au fost sistematic reuniuni în Bruxelles, în Paris, în Londra, în Bucureşti de două ori”, au mai declarat fraţii Cantacuzino.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro