Prințul Charles vizitează România în cadrul unui turneu regional, cu țara noastră fiind familiarizat și grație proprietăților pe care le deține, cu precădere, în Transilvania.
Din 1998, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în România, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Prinţul Charles deţine 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.
Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.
Cea mai cunoscută proprietate este casa din Viscri, pentru că Prinţul Charles a ajutat comunitatea din acestă localitate să se dezvolte în special pe zona agroturismului.
Astfel, prin fundaţia sa s-a făcut publicitate satului, iar turişti din toată Europa au venit să vadă locul unde Charles şi-a cumpărat casă. Astfel, turiştii vin și se plimbă prin sat bătând din poartă în poartă pentru a întreba localnicii ce au gătit în ziua respectivă. Acolo unde le sună bine felul de mâncare, se tocmesc la preţ, apoi vin să mănânce împreună cu familia respectivă când este gata masa.
În 2016, Prințul Charles a petrecut cea mai mare parte a vizitei sale în Transilvania la Viscri unde a inaugurat centrul de pregătire meșteșugărească — ‘The Prince of Waless Training Centre — cu ocazia primei aniversări a fundației sale, Fundația Prințul de Wales.
Centrul de formare găzduieşte în prezent primul curs de ţesături tradiţionale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureş, Bucureşti şi Transilvania. ”Am spus anul trecut că există un potenţial mare în zonă în ceea ce priveşte meşteşugurile, iar acum peste 150 de români vor urma cursurile gratuite de aici”, a spus Prințul Charles.
Citește și: Prințul Charles «se extinde» în Moldova? Moștenitorul coroanei britanice, interesat de Ținutul Zimbrului
Lansată pe data de 2 iunie anul trecut, Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizaţiei este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunităţile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă.
Citește și: Cât te costă o noapte în patul Prințului Charles, de la Viscri (GALERIE FOTO)