UPDATE ora 21.00 Președintele Klaus Iohannis a salutat în cadrul vizitei prințului Charles la Palatul Cotroceni, în mod deosebit, dedicaţia şi implicarea ASR Prințul de Wales în activități caritabile în România, activitate desfășurată pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabilă schimbare de atitudine în țara noastră în ce priveşte grija faţă de patrimoniul nostru material şi imaterial.

Administrația Prezidențială a transmis că șeful statului a evidențiat ”activitatea Fundației Caritabile din România a ASR Prințul de Wales, care a fost lansată în 2015 și care promovează proiecte preponderent în domeniul protecției patrimoniului arhitectonic, al dezvoltării economice responsabile și al dezvoltării durabile”.

Președintele României a salutat, totodată, contribuţia deosebită a ASR Prințul de Wales la promovarea imaginii țării noastre în lume.

Președintele a reiterat, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în recentul atac de la Londra. La rândul său, ASR Prințul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede.

Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”
Recomandări
Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”

UPDATE ora 20:20. Prințul de Wales a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

UPDATE ora 17:05. Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Prințul Charles, aflat la a doua vizită oficială în România. ”Bună ziua, Excelență! Bine ați revenit în România”, i-a spus șeful statului, la intrare. „Mă bucur să revin”, i-a răspuns Prințul Charles șefului statului.

printul charles romania 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

FOTO: Vlad Chirea

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale, care vizează dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România, potrivit Administrației Prezidențiale.

Dosarul Colectiv: Nicio șansă ca autoritățile să mai fie trase la răspundere penală pentru intervenția haotică din 30 octombrie 2015 sau pentru decesele din spitale
Recomandări
Dosarul Colectiv: Nicio șansă ca autoritățile să mai fie trase la răspundere penală pentru intervenția haotică din 30 octombrie 2015 sau pentru decesele din spitale

Președintele Klaus Iohannis îl va decora pe Prințul de Wales cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Prinţul Charles a avut miercuri un scurt dialog cu secretarul de stat în Ministerul de Externe George Ciamba, în Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă”. Aeronava „Royal Air Force” cu care moştenitorul Coroanei Britanice a sosit la Bucureşti a aterizat în jurul orei 15,40. Prinţul de Wales a fost întâmpinat de secretarul de stat George Ciamba, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache şi ambasadorul britanic în România, Paul Brummell. Militari ai Brigăzii 30 Gardă şi Protocol Mihai Viteazul au fost prezenţi la sosire. După primirea oficială, Prinţul Charles a semnat în cartea de onoare. ”Aveţi o hârtie foarte bună aici”, a remarcat el.

Printre cei prezenţi la evenimentul de primire a Prinţului de Wales s-au numărat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, şi directorul executiv al Fundaţiei „Prinţul de Wales România”, Aura Woodward.

UPDATE ora 16:40. Prințul Charles a ajuns în Parcul Carol din Capitală, unde a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul desecretizat | Document
Recomandări
Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul desecretizat | Document

Imagini de la depunerea coroanei de flori în Parcul Carol (AUTOR /AGERPRES FOTO)

::placeholdeR–>

Sobru şi elegant, Prințul Charles a fost întâmpinat de către Comandantul Garnizoanei Bucureşti, Colonelul Dorel Bejan, şi de Ataşatul militar britanic, Locotenent Colonelul Tim Bakewell din Marina Regală. Ulterior, Prinţul de Wales a asistat la intonarea imnurilor naţionale al României şi Marii Britanii, momentul fiind urmat de salutul Drapelului de Luptă.

Prinţul de Wales i-a comemorat, astfel, pe eroii români căzuţi în luptă, în cadrul unei ceremonii solemne. Coroana de flori, adusă special din Marea Britanie pentru acest eveniment, i-a fost înmânată Prinţului de Wales, de un militar şi a fost depusă la baza monumentului. Cu o formă rotundă şi realizată în tradiţia britanică, coroana are în componenţa sa mai mulţi maci stilizaţi, macul fiind simbolul eroului căzut la datorie.

Apoi, Prințul de Wales a semnat în Cartea de Onoare a monumentului din Parcul Carol.

Spre finalul ceremoniei, Prinţul Charles a schimbat câteva cuvinte cu trei ofiţeri britanici care lucrează în cele două sedii NATO din Bucureşti.

Prințul Charles a sosit în România

Aeronava care l-a adus pe Alteța Sa Regală Printul de Wales la București a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă la ora 15.50. Prințul Charles a fost întâmpinat de George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, de Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și de
Paul Brummell, Ambasadorul britanic în România și alti reprezentanți ai Ambasadei britanice la București. Alteța Sa Regală a semnat Cartea de Onoare, moment în care a remarcat calitatea documentului.

Imagini de la sosirea Prințului Charles în România (Sursa foto: Cristian NISTOR / AGERPRES FOTO)

printul charles romania 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

România este vizitată în cadrul unui turneu regional întreprins de Prințul Charles în Europa. În România, prinţul Charles se va afla la Bucureşti şi în zonele din apropiere, conform datelor oficiale.

Informația a fost dezvăluită la începutul lunii martie de președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, publicând marți scrisoarea oficială a guvernului britanic, ce anunță vizita regală. Acesta a precizat că moștenitorul coroanei britanice și soția lui vor ajunge pe 29 martie la București, iar pe 5 aprilie în Viena, după o oprire în Italia.

„Guvernul britanic i-a rugat pe prințul de Wales (aka prințul Charles) și pe Ducesa de Cornwall (aka Camilla) să viziteze Europa între 29 martie și 6 aprilie 2-17. Turneul va începe în România- prințul va veni la București și în zonele din apropiere din 29 martie până pe 31 martie. Prințul și ducesa vor merge apoi în Italia și la Vatican de pe 31 martie până pe 4 aprilie, iar apoi vor sta la Viena de pe 5 aprilie până pe 6 aprilie”, scrie în scrisoarea oficială.

A doua vizită oficială în România

Din 1998 încoace, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în țara noastră, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Ultima vizită a avut loc în primăvara anului 2016 şi a îmbrăcat un caracter oficial, când Prinţul Charles a fost primit de președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.

Prinţul Charles deţine 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Cea mai cunoscută proprietate este casa din Viscri, pentru că Prinţul Charles a ajutat comunitatea din acestă localitate să se dezvolte în special pe zona agroturismului.
Astfel, prin fundaţie s-a făcut publicitate satului, iar turişti din toată Europa au venit să vadă locul unde Charles şi-a cumpărat casă.

Citește și: Prințul Charles «se extinde» în Moldova? Moștenitorul coroanei britanice, interesat de Ținutul Zimbrului

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News