Prinţul Harry a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN), editorul publicaţiilor Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, despre care a spus că l-au hărțuit timp de 15 ani, începând din 1996 până în 2011.
Judecătorii britanici au concluzionat că editorii și directorii ziarelor știau de o piraterie informatică pe scară largă şi activităţi ilegale ale jurnaliștilor.
„Am constatat că 15 din cele 33 de articole care au fost judecate au fost produsul piratării telefonului său mobil sau a telefoanelor mobile ale asociaţilor săi sau produsul altor forme de colectare ilegală de informaţii”, a declarat judecătorul Timothy Fancourt.
„Consider că telefonul său a fost piratat doar într-o măsură modestă şi că acest lucru a fost probabil controlat cu atenţie de anumite persoane de la fiecare ziar”, a adăugat judecătorul britanic.
Harry nu a fost prezent în instanță pentru a afla hotărârea, dar avocatul său David Sherborne a citit, în numele ducelui de Sussex, o declarație în fața Curții Supreme.
Salutând rezultatul drept o victorie, prințul Harry a spus, în comunicat, că „astăzi este o zi grozavă pentru adevăr, precum și pentru responsabilitate.
De asemenea, după pronunţarea verdictului, grupul MGN a prezentat scuze publice.
„Salutăm hotărârea de astăzi, care oferă companiei noastre claritatea necesară pentru a merge mai departe în urma unor evenimente care au avut loc cu mulţi ani în urmă. Atunci când au avut loc abateri istorice, ne cerem scuze fără rezerve, ne-am asumat întreaga responsabilitate şi am plătit despăgubiri corespunzătoare”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului MGN.
Prințul Harry a fost unul dintre cei aproximativ 100 de reclamanţi, printre care actori, vedete sportive, celebrităţi şi persoane care pur şi simplu au avut o legătură cu personalităţi importante, care au mers în instanță pentru acuzaţii de interceptări telefonice şi colectare ilegală de informaţii între 1991 şi 2011.