În urma anunţului de joi al morţii reginei Elisabeta a II-a, biografia contului oficial de Twitter al lui Kate şi William s-a schimbat în: „Contul oficial al Ducelui şi Ducesei de Cornwall şi Cambridge şi al Fundaţiei Regale, cu sediul la Palatul Kensington”.
Prinţul William şi Kate vor păstra însă și titlul de duce şi ducesă de Cambridge.
Locotenent în Royal Air Force
Absolvent al colegiului Eton, William a fost în liceu căpitan al echipelor de polo și de fotbal. Pasiunea pentru sportul-rege și-a păstrat-o și azi.
În 2005, el a obținut o diplomă în geografie, la Universitatea St. Andrews, Scoția, iar după facultate, se înrolează în armată.
În 2006 este numit locotenent în regimentul de cavalerie Blues and Royals, unde activează alături de fratele său, prințul Harry. Doi ani mai târziu obține brevetul de aviator. după terminarea pregătirii la Colegiul Royal Air Force din Cranwell.
În 2008 se antrenează câteva luni și în cadrul Marinei Regale, iar din 2009, se transferă la Royal Air Force, unde este înaintat în gradul de locotenent. Între 2010 și 2013, este pilot în cadrul Forțelor de Căutare și Salvare.
Nu voia să fie rege de mic!
În timp ce era doar un copil, William i-ar fi spus mamei sale, printeșa Diana, că nu dorește să fie rege, și-a amintit, într-un documentar, jurnalistul Jeremy Paxman.
Am vorbit despre copiii noștri și ea a spus că William îi spune de multe ori că nu dorește cu adevărat să fie rege, iar atunci Harry, fratele mai mic, i-a spus: „Dacă nu vrei postul, îl iau eu!”
Jeremy Paxmann, jurnalist:
William a cunoscut-o pe actuala sa soţie, Kate Middleton, la Universitatea St Andrews, iar cei doi s-au căsătorit în 2011, după peste opt ani de relaţie. Cuplul are în prezent trei copii: George, născut în 2013, Charlotte, născută în 2015, şi Louis, născut în 2018.
Cine îi urmează la tron reginei Elisabeta a II-a
1. Prințul Charles este primul în linie ce va moșteni tronul de la mama sa, regina Elisabeta a II-a. Prinţul de Whales are vârsta de 73 de ani, astfel dacă va ajunge rege, va avea cea mai înaintată vârstă din istorie la care un om accede la tronul Marii Britanii.
Prințul Charles este un apropiat al României, vizitând de nenumărate ori această țară și având la Viscri, în Transilvania, mai multe case. Un susținător declarat al patrimoniului istoric al locurilor, Prințul Charles s-a implicat prin fundația sa, în reabilitarea mai multor imobile istorice din zonă.
2. Prințul William îi va urma la tron tatălui său, prințul Charles. Dacă prinţul William va fi încoronat, el va primi titlul de William al V-lea, pentru că au mai domnit William I Cuceritorul (1066-1087, primul rege normand al Angliei), William al II-lea (1087-1100, cel care a cucerit Ţara Galilor), William al III-lea de Orania (1689-1702) şi William al IV-lea (1830-1837).
3. Prințul George este primul născut al cuplului format din Prințul William și Kate Middleton, Ducesa de Cambridge. El este al III-lea la rând pentru tronul Marii Britanii.
4. Prințesa Charlotte. Cea de-a doua născută în familia Prințului William, prințesa în vârstă de doar 4 ani este a IV-a în linie la moștenirea tronului.
5. Urmează cel de-al treilea născut fiu al prințului William, prințul Louis.
6. Abia pe locul şase se situează prinţul Harry, duce de Sussex, fiul cel mic al prinţului Charles.
7. Îi urmează fiul său, Archie Mountbatten-Windsor.
8. Fata cea mică a lui Harry cu Meghan Markle, Lilibet Mountbatten-Windsor, este a opta în linia de succesiune.
9. Al nouălea la rând este ducele de York, prințul Andrew, cel de-al treilea fiu al reginei Elisabeta și al prințului Philip.
10. Pe locul zece se situează prinţesa Beatrice, fiica cea mare a prințului Andrew și a ducesei de York.