Parchetul din Los Angeles a luat în considerare noi probe de netăgăduit cu privire la abuzurile sexuale pe care frații, în vârstă de 21 și 18 ani la momentul crimei, le-au suferit din partea tatălui lor încă de la o vârstă fragedă, sub acoperirea mamei lor, și care i-au împins să comită crimele. Un moment de cotitură care deschide calea pentru eliberarea lor după 35 de ani de închisoare.

Cazul a șocat opinia publică în urmă cu mai bine de treizeci de ani și a revenit în centrul atenției cu un serial lansat pe Netflix, în septembrie.

Frații Menendez ar fi trebuit judecați pentru crimă de gradul doi, nu pentru omor cu premeditare

Procurorul districtual al comitatului Los Angeles, George Gascón, consideră că, „în lumina hărțuirii pe care au suferit-o”, cei doi nu ar fi trebuit să fie judecați pentru omor cu premeditare , ci pentru crimă de gradul doi, care presupune o pedeapsă de 50 de ani.

„Având în vedere vârsta lor fragedă la momentul condamnării și că au ispășit deja 35 de ani, puteau deja să ceară eliberarea condiționată și să iasă”, a declarat magistratul într-o conferință de presă.

În primul rând s-au aflat unchii și verii fraților Menendez, care se luptă pentru libertatea lor.

Ultimul cuvânt îl are judecătorul. Audierea e programată pe 26 noiembrie

Ultimul cuvânt îi revine acum judecătorului, care a stabilit audierea pentru 26 noiembrie. Lyle și Erik aveau 21 și 18 ani când i-au împușcat pe Jose și Kitty Menendez, în centrul unuia dintre cele mai bogate și mai sigure cartiere din Los Angeles. Ei au fost arestați în anul următor.

În timpul procesului – unul dintre primele care au fost transmise la televizor – frații Menendez nu au negat că și-a ucis părinții, dar au susținut că au acționat de teamă că tatăl și mama lor îi vor ucide după ce i-au abuzat sexual și psihic încă din copilărie.

Juriul nu a putut ajunge la un verdict unanim, iar procedurile au fost anulate. În cel de-al doilea proces, desfășurat în 1996 cu ușile închise, multe dintre dovezile privind violența au fost excluse.

Anul trecut, avocații apărării au cerut revizuirea procesului, prezentând instanței declarația pe propria răspundere a lui Roy Rossello, un artist din Puerto Rico, potrivit căreia Jose Menendez (executivul al casei de discuri RCA) îl violase.

Urmărește-ne pe Google News