Luni dimineață, la Spitalul de Urgență Militar Central din București a avut loc o ședință de urgență, în urma unei reclamații făcute de familia unui pacient, un înalt ofițer a cărui rudă a ajuns în stare gravă.
Aparținătorii acuză faptul că pacientul a fost infectat cu COVID în spital, fapt ce a cauzat agravarea stării de sănătate a acestuia, el fiind acum intubat în secția ATI II.
„Pacientul a fost transferat de la ATI I la ATI II, deoarece secția de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii Medicale de Cardiologie este mai curată, medicii de aici fiind mai stricți în respectarea protocoalelor”, a explicat pentru Libertatea un medic militar.
În ședința conducerii spitalului, șefii de secții au decis efectuarea de investigații microbiologice pentru a vedea dacă pacientul a contractat germeni nosocomiali cât timp a fost internat în secția ATI I.
La aceste două secții a fost internat și pacientul de 49 de ani care a fost infectat cu 4 germeni nosocomiali și care a decedat într-un spital din Germania. Cazul a fost prezentat de Libertatea.
Revenind la situația la zi, pacientul de 81 de ani a fost internat pe 1 decembrie la „Militar”, cu insuficiență respiratorie. Suspiciunea de infecție cu noul coronavirus a fost înlăturată după ce rezultatele a două teste PCR efectuate în 2 și 3 decembrie au ieșit negative.
Pacientul a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie cronică obstructivă. Internat pe secția de Pneumologie, după trei săptămâni de tratament, starea bărbatului a început să se degradeze.
„Pentru că evoluția nu era una favorabilă, pacientul a fost retestat pentru COVID și rezultatul a ieșit pozitiv”, a declarat sursa medicală. Buletinul medical este datat 26 decembrie. „Este cel mai evident caz de infecție nosocomială cu COVID”, a adăugat medicul. Dacă este luat din spital, noul coronavirus este socotit infecție dobândită în timpul actului medical și trebuie declarat ca atare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro