Conform agenției de stat RIA Novosti, care citează Procuratura Transporturilor, avionul a aterizat de urgență din cauza unei defecțiuni la generator.

Plecat de Nijnevartovsk, în regiunea autonomă Hantî-Mansi, avionul „a solicitat o aterizare de urgență din cauza unei defecțiuni la generator”, a comunicat un reprezentant al Procuraturii Transporturilor.

Acest incident survine după ce un avion Suhoi Superjet SSJ-100 s-a prăbuşit vineri la sud-est de Moscova în timpul unui zbor-test fără pasageri, la bord aflându-se doar trei membri ai echipajului, notează The Moscow Times.

Intervenție la locul prăbușirii avionului Suhoi Superjet 100 Foto Profimedia

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită şi a explodat. Potrivit datelor preliminare, echipajul a murit pe loc.

Aeronava aparţinea companiei Gazpromavia, deţinută de compania de gaze Gazprom, şi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova după un zbor-test efectuat în urma unor operaţiuni de mentenanţă de rutină.

Comitetul de Anchetă, instituţia însărcinată cu investigaţiile majore în Rusia, a anunţat deschiderea unui dosar pentru a elucida cauzele accidentului.

Introdus în exploatare în anul 2011, Suhoi Superjet SSJ-100, cu o capacitate de circa 100 de pasageri, este primul avion civil proiectat în Rusia de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, dar reputaţia sa a fost afectată de probleme de fiabilitate şi de două accidente.

Deşi a fost proiectat în Rusia, o serie de componente ale avionului erau fabricate în Occident sau produse în cooperare cu companii din Occident. În urma sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina şi pentru a nu mai depinde de furnizorii externi, producătorul rus proiectează în prezent o versiune sută la sută locală a acestui aparat de zbor.

Urmărește-ne pe Google News