„Expertizarea s-a realizat cu echipamente digitale moderne, prin scanare laser 3D, dronă aeriană pentru colectare de date și cele mai noi soft-uri de calcul structural și software de proiectare și reprezentare tip BIM (Building Information Modelling)”, a scris edilul pe Facebook, sâmbătă, 13 iulie.

Următoarea etapă este înscrierea în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri.

Consolidarea propriu-zisă a clădirii va include următoarele: consolidarea grinzilor existente și introducerea de grinzi noi la etajele superioare, cămășuirea pereților de la subsol, realizarea unor fundații noi din beton armat și refacerea unor balcoane.

Blocul ARO se poate prăbuși la un cutremur

Blocul ARO, proiectat de Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă, și construit în vremea Regelui Carol al II-lea, la începutul anilor 30, este într-o stare avansată de degradare și se poate prăbuși în cazul unui cutremur de genul celui din 1977.

Blocul ARO, la câțiva ani după inaugurare, pe o carte poștală a acelor vremuri

Celebrul cinematograf Patria, aflat la parterul blocului ARO, a fost inaugurat în decembrie 1935 și a fost închis în decembrie 2015, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice activităţile în clădirile cu risc seismic.

Cinema Patria, cu câțiva ani înainte să fie închis. Foto: Google Maps

Urmărește-ne pe Google News