Instanța malteză nu a dat însă niciun verdict, ci a decis ca următorul termen de judecată să fie pe 20 mai, au precizat sursele citate.

Prinţul Paul de România, condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și fugit în Franța, țară care nu îl extrăda, a fost prins în Malta pe 28 aprilie. El era într-un hotel de lux alături de soția sa, Lia. Ulterior, a fost arestat preventiv până pe 9 mai, dar cererea de eliberare pe cauțiune a fost respinsă.

Care sunt acuzațiile din dosarul Ferma Băneasa

Paul al României a fost dat în urmărire internațională pe 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov.

Acuzaţiile vizau infracţiuni comise în perioada 2006-2013 „în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe”, se arăta în comunicatul DNA.

În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

După condamnarea în dosarul Ferma Băneasa, prințul Paul a fugit din țară, fiind depistat la Paris. El a fost arestat provizoriu de autoritățile franceze în 2022, în vederea executării mandatului european de arestare, dar Franța a refuzat să îl extrădeze.

Urmărește-ne pe Google News