Pe 16 iulie, instanţa a dispus începerea procesului celor 15 ambulanţieri, care au fost trimişi în judecată în ianuarie 2019. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Corabia şi a stat în procedură de cameră preliminară mai mult de un an şi jumătate, notează Gazeta de Sud.
“Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpaţii (…)“, a dispus instanţa. Hotărârea Judecătoriei Corabia poate fi contestată de inculpaţi în termen de trei zile de la comunicare.
Procurorii din Corabia, Olt, anunţau, în decembrie 2018, punerea sub acuzare a 15 din cei 17 angajaţi ai Staţiei de Ambulanță Corabia.
“În perioada 2015-2018, în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, inculpaţii și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente. Pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității“, au susţinut anchetatorii.
Valoarea prejudiciului stabilit de expertiză este de 2.513 lei
Anchetatorii nu au putut stabili câtă motorină au furat inculpaţii începând cu anul 2015. Aceştia au putut stabili cantitatea de motorină furată doar pe parcursul a trei luni din anul 2018, pentru că datele GPS ale ambulanţelor sunt stocate numai trei luni.
“Valoarea prejudiciului stabilit de expertiză este de 2.513,70 lei. E vorba de o perioadă de trei luni, în care s-a și efectuat expertiza tehnică auto în cauză vizavi de GPS-urile folosite de cele 15 ambulanțe conduse de inculpați. Atât a putut stabili expertiza, pentru că datele de pe GPS privesc doar trei luni. Atât a avut în evidențe Serviciul Județean de Ambulanță. Suma comunicată de SJA este de 2.513,70, este contravaloarea cantității de 443,01 litri motorină (…). Nu au mai putut fi comunicate datele cu trei ani în urmă. Valoarea prejudiciului este mult mai mare, având în vedere forma continuată și perioada vizată“, au explicat anchetatorii.