Procesul lui Alec Baldwin va dura aproximativ două săptămâni și va avea loc la un tribunal din Santa Fe, New Mexico, iar actorul în vârstă de 66 de ani riscă până la 18 luni de închisoare pentru fapta de acum trei ani.

Regizoarea de imagine Halyna Hutchins a murit în octombrie 2021, împuşcată mortal de Alec Baldwin, care a îndreptat pistolul spre ea în timp ce aceasta pregătea o scenă din filmul Rust. Alec Baldwin a pledat nevinovat, susţinând că a fost asigurat că arma sa era inofensivă. De asemenea, el a mai susținut și că nu a apăsat pe trăgaci.

Procurorii au acuzat însă că Alec Baldwin și-a „schimbat în mod repetat povestea” despre incident și că „a minţit în mod flagrant în legătură cu comportamentul său” de pe platoul de filmare. În primul său interogatoriu la Poliţie, actorul nu a spus că arma s-a descărcat singură, ci abia mai târziu, în timpul unui interviu televizat.

În martie 2024, armuriera filmului Rust, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă pentru că a încărcat din greşeală un glonţ real în pistolul lui Baldwin și a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare. Ea a mai fost acuzată și că nu a verificat dacă pistolul lui Alec Baldwin are gloanțe reale.

Urmărește-ne pe Google News