Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Arad, care alături de investitor are calitate de pârât în acest dosar, a transmis că așteaptă încheierea ședinței de judecată pentru a afla motivele suspendării procesului.

„Nu cunoaștem motivele pentru care instanța a dispus suspendarea litigiului, așteptăm să ni se comunice încheierea de ședință. Noi am depus actele procesuale, ne menținem considerentele în privința faptului că avizul de mediu a fost emis cu respectarea prevederilor legale”, a declarat directorul APM Arad, Nicoleta Potrea.

Proiectul ar afecta specii de păsări

Reprezentanții asociației din Satu Mare care solicitaseră anularea avizului de mediu pentru parcul fotovoltaic spun că în ultimele săptămâni au ajuns la un acord cu investitorul, iar instanța ar fi ținut cont de acest lucru.

„Investitorul a contractat o firmă de consultanță din Marea Britanie în domeniul conservării naturii pentru a se găsi soluții astfel încât proiectul să fie compatibil cu solicitările noastre. Dacă investitorul își respectă angajamentele, nu mai avem obiect pentru acest proces”, a declarat, miercuri, președintele filialei Satu Mare a Asociației „Societatea Carpatină Ardeleană”, Márk Nagy János.

Aceștia au deschis acțiune în instanță, susținând că terenul pe care este prevăzută realizarea parcului fotovoltaic, peste 1.000 de hectare, este arie protejată, iar proiectul ar afecta specii de păsări.

„Terenul pe care este propus să se realizeze acea investiție, parcul fotovoltaic, este într-o arie naturală protejată, practic are dublu statut, este sit Natura 2000 și pentru protecția păsărilor și pentru protecția habitatelor”, afirma, anul trecut, Márk Nagy János.

Totodată, acesta a precizat că acest proiect „ar avea un impact foarte mare, mai ales asupra păsărilor care folosesc acel teren, habitat de hrănire, de cuibărire și de migrație. Acesta este motivul pentru care am atacat în instanță avizele de mediu”, afirma Márk Nagy János.

 
 

Urmărește-ne pe Google News