Una dintre întâlnirile cu ambasadorul rus Sergei Kislyak a avut loc în luna iulie și una septembrie, anul trecut, a dezvăluit presa locală miercuri seara, după ce un parlamentar a cerut să fie investigată această presupusă nouă dovadă a legăturilor dintre Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump.
Sessions nu a dezvăluit aceste întâlniri nici când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Donald Trump și Rusia în cursul audierii sale pentru a fi confirmat în funcția de procuror general, potrivit Washington Post. Mai exact, la audierea sa în ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016. „Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activități. Am fost sunat într-adevăr la un moment dat de un substitut o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu rușii”, a adăugat el.
O purtătoare de cuvânt a lui Sessions afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forțele armate, conform aceluiași ziar.
Lidera democrată Nancy Pelosi a cerut prompt demisia lui Sessions. „Jeff Sessions minte, a mințit în timpul audierii sale pentru confirmare de către Senat. Sessions nu este potrivit să servească legea la un nivel superior în țara noastră și trebuie să demisioneze”, a cerut ea într-o declarație.
„Dacă este adevărat că Sessions a ascuns întâlnirea sa cu ambasadorul rus Kisliak, trebuie să se recuze el însuși. Nu este vorba de o invitație, el chiar trebuie să o facă”, a declarat Adam Schiff, reprezentantul democraților în Comisia pentru serviciile de informații. Informația a iscat zvonuri cum că Sessions își va da demisia în urma acestor acuzații.