Media lucrărilor de soluţionat de către un procuror al acestei unităţi a fost de 2.072 lucrări anul trecut şi de 1.323 lucrări în primul semestru din acest an, iar media pe procuror a lucrărilor soluţionate a fost de 1.473 anul trecut şi 734 în primul semestru din anul în curs.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a avut un număr de şase posturi de procuror ocupate în perioada menţionată şi avut de soluţionat anul trecut 12.435 lucrări (din care 6.605 dosare penale), iar anul acesta, în primul semestru, a avut de soluţionat 7.939 lucrări (inclusiv 4.975 dosare penale).
În anul 2018 Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a soluţionat 3.058 dosare penale, poziţionându-se peste media pe ţară în ce priveşte cauzele soluţionate de un procuror la nivel de parchet de pe lângă judecătorie. Referitor la dosarele soluţionate cu trimitere în judecată, media pe procuror a fost anul trecut de 33,33.
În primul semestru din 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au soluţionat 1.472 dosare penale, iar media, pe procuror, a dosarelor soluţionate a fost de 245,33. Privitor la numărul cauzelor soluţionate cu trimitere în judecată raportat la numărul de procurori, media a fost de 17,67 dosare soluţionate cu trimiteri în judecată.
Au rămas nesoluţionate 1.656 dosare cu autor identificat şi 1.735 cu autor neidentificat.
Suspiciuni privind favorizarea interlopilor
Jurnalista Sorina Matei a publicat, pe 30 august, o serie de documente care dovedesc că procurorii de la Parchetul Caracal au dispus netrimiterea în judecată în cazul a nu mai puțin de 40 de dosare care-l vizau pe interlopul Remus Rădoi din Caracal.
Documentele sunt răspunsuri oficiale ale parchetelor la solicitări făcute pe baza Legii privind liberul acces la informațiile de interes public. Parchetul Judecătoriei Caracal, sub comanda procurorului Ovidiu Cristian Popescu şi ulterior sub cea a lui Cătălin Alexandru Zăvoianu, fost poliţist de frontieră, ambii implicaţi în gestionarea dezastruoasă şi defectuoasă a anchetei penale privind salvarea Alexandrei Măceşanu, a dispus nu mai puţin de 40 de soluţii de netrimitere în judecată pe numele lui Remus Rădoi, cel care a pus poliţiştii pe piste false.
Şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt arată că are două soluţii netrimitere în judecată pe numele aceluiaşi Rădoi, un număr de alte patru dosare fiind disjunse şi declinate tot la Parchetul Judecătoriei Caracal.
În total, după decizii contradictorii ale mai multor instanţe, cu două condamnări la activ, Remus Rădoi a acumulat 42 de soluţii de netrimitere în judecată doar de la două structuri de parchet şi un alt dosar penal în lucru deschis în 2019 tot la Parchetul Judecătoriei Caracal.
Sorina Matei, jurnalist
În momentul de față, Parchetul din Caracal are un singur dosar în lucru care-l vizează pe Rădoi, dosar înregistrat în acest an. Procurorii din Caracal au refuzat să precizeze pentru ce fapte au fost deschise cele 40 de dosare pe care tot ei le-au înschis. La Parchetul Tribunalului Olt doar un singur rechizitoriu care-l viza pe Rădoi a fost trimis la instanță, dar în acelaşi rechizitoriu au dat şi scoatere de sub urmărire penală şi încetare de urmărire penală pentru că partea vătămată şi-a retras plângerea şi au dat şi neîncepere de urmărire penală.
Pe alte 6 dosare pe care PT Olt le-a avut în lucru, în două au da NUP, alte patru dosare le-au trimis, disjuns şi declinat la PJ Caracal care apoi le-au închis.